V květnu rostly stanice ČT, vytáhl je ČT sport

pondělí, 02. června 2014, 07:48 TV MediaGuru

Kanál ČT sport si v květnu připsal nejvyšší nárůsty sledovnosti. Pomohly hokejové přenosy.

Stanice České televize získaly v květnu díky nárůstu sportovního kanálu ČT sport nejvyššího souhrnného podílu z tuzemských televizních skupin v širší divácké skupině 15+. ČT sport pomohly přenosy z hokejového mistrovství, které znamenaly růst o 5 procentních bodů ve srovnání s dubnem a o 1,6 pb. ve srovnání s loňským květnem. Stanicím ČT pomohly i nové kanály (ČT:D, ČT art), které loni v květnu ještě nevysílaly. Kanál ČT1 naopak meziročně ztratil 1,6 pb.

Hlavní kanál skupiny Nova si oproti loňskému květnu mírně pohoršil (-0,6 pb.), ve srovnání s dubnem se kvůli přenosům z hokejového mistrovství jeho podíl snížil o víc než 2 procentní body (vše D15+).

Naopak hlavní kanál skupiny Prima nebyl hokejem poznamenán: ve srovnání s dubnem se jeho podíl zvýšil o 0,4 pb., meziročně ale zaostal o jeden bod.

Mírně si polepšila i TV Barrandov, jejíž podíl se přiblížil k 5 % (4,88 %).

V prime-time 15+ si polepšil hlavně ČT sport, oproti loňskému květnu o 3 pb., a svou pozici mírně vylepšil také ČT2. Nova poklesla meziročně o jeden procentní bod, stejně jako Nova Cinema. Prima oproti dubnu vylepšila podíl o 1 pb., meziročně zaostala o 1,5 pb. Podíl Prima Cool byl v letošním květnu v hlavním vysílacím čase nižší téměř o 1 pb. ve srovnání s loňským květnem.

V prime-time 15-54 rostla vedle ČT sport (+4 pb.) ještě ČT1 – meziročně téměř o jeden procentní bod. Nova meziročně i meziměsíčně poklesla o 3 pb., Prima ve srovnání s dubnem udržela podíl v prime-time, oproti loňskému květnu ale ztratila 1 procentní bod.

Podíl TV stanic (%)  v květnu 2014, celý denTV kveten_cely den

Podíl TV stanic (%) v květnu 2014, prime-time

TV kveten_prime_time

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-