ČT odhalila v Karlových Varech novinky na podzim

pátek, 11. července 2014, 07:30 TV MediaGuru

Sitcom Kancl, seriály Neviditelní, Cirkus Bukowsky II nebo Život a doba soudce A. K. se objeví v podzimním vysílání ČT.

Na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech Česká televize pořádala ve svém Domě besedy, workshopy a talk show o nových pořadech, které připravuje pro nadcházející podzimní sezónu. Počítá mj. s novými seriály, sitcomem či zábavní show.

Od září ČT nasadí třináctidílný komediální seriál Neviditelní „o vodních lidech, kteří žijí v utajení a od normálních lidí se odlišují tzv. akvagenem, který jim umožňuje dýchat vodu“. Zařadit by ho měla na páteční prime-time od 20:00. V seriálu se mimo jiné objeví Jiří Bartoška, Kristýna Liška Boková, Jiří Langmajer, Bára Poláková, Ivana Chýlková, Sandra Nováková či Ondřej Hejma. Scénáristou a režisérem je Radek Bajgar.

Koncem podzimu uvede ČT také druhou řadu šestidílné kriminální série Cirkus Bukowsky II, v němž se v hlavních rolích opět představí Pavel Řezníček a Hynek Čermák. Před nasazením nových dílů by měla být reprízována první řada série, která běžela na podzim loňského roku. Režisérem a scénáristou je Jan Pachl.

Cirkus Bukowsky
Cirkus Bukowsky

Další podzimní novinkou bude epizodický seriál Život a doba soudce A. K. ze soudního prostředí, na jehož tvorbě se podílí trojice režisérů – Radim Špaček, Robert Sedláček a Bohdan Sláma. V roli soudce Adama Klose se představí David Švehlík, který v každém díle řeší jeden soudní případ, rolí jeho rodičů se ujali Jiří Bartoška a Daniela Kolářová. Režiséři si rozdělili jednotlivé soudní případy, každý z nich navíc sledoval jednu dramaturgickou linii soudcova soukromí: Bohdan Sláma režíroval scény z rodinného života, Radim Špaček akční témata a Robert Sedláček soudcovy vztahy se ženami. Pod scénářem je podepsán Zdeněk Zapletal.

Život a doba soudce A. K.
Život a doba soudce A. K.

Na podzim ČT uvede sitcom Kancl, českou verzi populárního britského seriálu The Office. Šestidílný seriál, který popisuje život ve fiktivní firmě Papír and Print, režíroval Milan Šteindler. Na natáčení se podíleli herci Václav Kopta, Sára Venclovská, Michal Dalecký, Radim Novák a Pavla Vitázková.

Kancl
Kancl

Od září zařadí do svého vysílání Česká televize také nové pásmo skečů a absurdního humoru s názvem Pečený sněhulák. Připraveno je celkem 12 dílů, které poběží až do konce roku. Každý díl bude obsahovat fiktivní reportáž, která bude procházet celým pořadem. Reportáž doplní sedm až osm skečů. Režisérem pořadu je Jakub Kohák. Herci pocházejí převážně z ostravské divadelní scény.

Pečený sněhulák
Pečený sněhulák

V Karlových Varech představila ČT i nový pořad Boj o koláč, který bude vysílán od září po 22. hodině. V pořadu, označovaném jako skorosoutěž, se utká o koláč (sledovanosti) pět herců (Marek Daniel, Josef Polášek, Bára Poláková, Tomáš Měcháček a Tomáš Jeřábek). Jejich výkony při plnění zadaných úkolů hodnotí Lumír Tuček, který je rovněž podepsán pod scénářem. Šestidílnou zábavní show moderuje Jakub Žáček, režíruje Marek Najbrt.

Boj o koláč
Boj o koláč

-kch-