Jihomoravský kraj investuje do seriálu Vinaři 2 mil. Kč

pátek, 25. července 2014, 07:30 Reklama, TV MediaGuru

Připravovaný seriál televize Prima Vinaři má pomoci zpropagovat Jihomoravský kraj.

Nově připravovaný seriál Vinaři, který do podzimního vysílání připravuje televize Prima, má také pomoci propagaci Jihomoravského kraje. Ten se rozhodl do seriálu investovat částku ve výši 2 mil. Kč. Dohodu o propagaci Jihomoravského kraje v seriálu podepsali na začátku června produkční seriálu Tomáš Vican a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, zjistil MediaGuru.cz ze zápisu jednání rady Jihomoravského kraje.

„Na seriál jsou navázány soutěže, mediální kampaň nebo reportáže z vybraných míst na Moravě. Soutěže a promo akce začnou již před vysíláním,“ uvádí se v informaci k dohodě. Vzhledem k tématu vína a vinařství a zaměření na místní výrobky má být předjednána spolupráce tvůrců seriálu s Ministerstvem zemědělství ČR – včetně propojení s produkty Klasa a Regionální potravinou, Vinařským fondem ČR a agenturou Czechtourism.

Komediální seriál Vinaři má podtitul: Seriál o víně a lidech kolem něj. K jeho tvůrcům patří mj. producent filmu Bobule Tomáš Vican a scénárista seriálu Okresní přebor Petr Kolečko a další. Seriál má mít 16 dílů, zmapuje různá vinařská období a akce a také různé odrůdy vína. Hlavní roli ztvární Václav Postránecký. Podle informací pro obyvatele Jihomoravského kraje má Prima vysílat seriál od září do prosince v neděli od 20:15. Vysílací čas, jakož i další detailní informace k seriálu a podzimnímu programu, zveřejní Prima na tiskové konferenci ve čtvrtek 7. srpna.

-mav-

Foto: Photospin