Třetina firem v Česku se chystá na sociální sítě

pondělí, 07. července 2014, 12:55 Internet & Mobil, Marketing, Výzkum MediaGuru

Na sociálních sítích dnes podle výzkumu Focus Agency komunikuje necelých 40 % firem v Česku.

Stále více firem v Česku spoléhá na komunikaci prostřednictvím sociálních sítí. Ukázal to výzkum realizovaný agenturou Focus Agency. Průzkum byl proveden metodou CAWI s předchozím telefonickým oslovením respondentů a zapojilo se do něj přes 400 společností od malých a středních podniků až po ty s více než 3000 zaměstnanci. Celkem 63 % z nich mělo v loňském roce obrat nad miliardu korun.

Realizovaný průzkum odhalil, že na sociálních sítích aktivně komunikuje v současnosti 38 % českých společností, dalších 33 % firem se na komunikaci prostřednictvím sociálních sítí, diskuzí a firemních blogů chystá.

Mezi zavedené on-line komunikační nástroje patří firemní internetové stránky, které vlastní 94 % dotázaných firem. Celkem 95 % společností považuje komunikaci prostřednictvím internetových stránek firmy za klíčový nástroj pro podporu značky.

43 % firem využívá bannerových internetových kampaní, které jsou zároveň pro 40 % společností vhodnou komunikační platformou podporující jejich značku. V podobné míře se pracuje i s optimalizací pro vyhledávače (SEO) a PPC kampaněmi, o kterých hovoří 42 procent dotázaných společností a 35 % s nimi pracuje při aktivitách, které mají za cíl podpořit jméno firmy.

-mav-