Bauer investuje 100 mil. euro do fondu pro startupy

čtvrtek, 07. srpna 2014, 07:44 Internet & Mobil MediaGuru

Představitel tradičního mediálního podnikání podpoří investice do nových technologických projektů.

Německá mediální společnost Bauer Media, tradiční vydavatel tištěných titulů, se rozhodla investovat do fondu typu venture capital na podporu digitálních startupů v Evropě. Založila pro to fond Bauer Venture Partners, který má v následujících deseti letech investovat 100 mil. euro (cca 2,8 mld. Kč) do startupů a nových technologických firem.

Zakladatelem a generálním ředitelem Bauer Venture Partners se stal Thomas Preuss, který dříve pracoval pro investiční fondy a má zkušenosti se zakládáním digitálních společností a s poradenstvím zaměřeným na obchodní digitální modely, uvedla Bauer Media.

Bauer Venture Partners se nechce omezovat na konkrétně danou velikost investice nebo fázi, ve které se firma nachází. Tvrdí, že v jejím hledáčku jsou firmy v různé části vývoje, především softwarového typu.

Nejde o první aktivitu Bauer Media v podpoře startupů. Na začátku letošního roku firma vložila cca 6 mil. euro do švédské platformy pro zdraví a fitness Lifesum.

Původně německá společnost Bauer Media patří k největším evropským mediálním firmám. V Česku je nevětším vydavatelem magazínů, na jiných trzích ale vedle magazínů a online titulů provozuje i televizní a rádiové vysílání.

-mav-