ČT2 nasazuje od nedělního večera novou grafiku

neděle, 31. srpna 2014, 14:43 TV MediaGuru

Druhý kanál České televize přichází na konci prázdnin s novou grafickou podobou.

Druhý kanál České televize představí v neděli 31. srpna před 20:00 svoji novou grafickou podobu. Podle ČT se tím uzavře jeden rok změn, které započaly startem dvou nových programů 31. 8. 2013.

Podle ČT má nová grafická podoba pomoci přesněji porozumět současné programové nabídce ČT2. „Hraje si proto jednak s motivy odkazujícími na klasické „dvojkové“ žánry, jednak s motivem dvojení. Ten má odlehčeně ukázat, že Dvojka vždy nabízí dvakrát více, dvakrát prověřené filmy a seriály, dvakrát hlubší pohled na analyzovaná témata, dvakrát víc zajímavých autorů nebo i dvakrát drsnější humor,“ vysvětluje mluvčí Alžběta Plívová.

Autory konceptu jsou Martin Hejl a Daniel Špaček, s nímž Česká televize spolupracuje  například i na grafice dětského kanálu ČT:D. Autory hudby jsou Jan Muchow a Matouš Godík. Režijně se na nových znělkách Dvojky podíleli také dva režiséři, Tomáš Medek a Rudolf Havlík.

Podíl kanálu ČT2 na sledovanosti se letos pohybuje na úrovni 4,3 %, zatímco loni dosahovala 4,06 %. ČT2 se daří lákat mladší diváky, kde je růst podílu na sledovanosti viditelnější.

CT2_1

CT2_3

CT2_4

Ct2_5

Foto: Česká televize

-mav-