Komunistické Haló noviny loni v zisku přes 3 mil. korun

pondělí, 25. srpna 2014, 07:30 Tisk MediaGuru

Komunistický deník se po ztrátových letech dostal v roce 2013 do mírného zisku.

Hospodaření deníku Haló noviny, který vydává společnost Futura, majoritně vlastněná KSČM, skončilo v loňském roce v zisku 3,3 mil. Kč. Po ztrátových letech se deník vrátil k plusovému hospodaření.

I proto akcionáři společnosti rozhodli, že se pro rok 2013 nebude vyplácet podíl na zisku. Důvodem je převod zisku na úhradu ztráty z minulých let – zejména let 2012 a 2011. V předloňském roce skončila firma ve ztrátě 4 mil. Kč. Vyplývá to ze zápisu valné hromady společnosti, která se mj. hospodařením v loňském roce zabývala.

Haló noviny jsou jediným tuzemským deníkem, který je majetkově propojen s některou ze stávajících politických stran. Podle dostupných údajů vlastní KSČM v akciové společnosti Futura více než 80 % akcií.

Haló noviny se ale zároveň svým loňským výsledkem řadí k málo tuzemským deníkům, které v loňském roce vytvořily zisk. To se s výjimkou nejprodávanějšího deníku Blesk a pravděpodobně deníku Právo (jeho výsledky zatím nebyly oznámeny, odhad vychází z predikce společnosti) nepodařilo žádnému českému deníku.

-mav-