Křetínský má zájem o vydavatelství Mladá fronta

pondělí, 04. srpna 2014, 07:17 Tisk MediaGuru

Podle neoficiálních informací už mezi vlastníky došlo k předběžné dohodě.

Spolumajitel mediální společnosti Czech News Center (CNC) Daniel Křetínský se podle neoficiálních informací sešel s majitelem vydavatelství Mladá fronta Františkem Savovem. Podle informací, které se na konci minulého týdne rozšířily na mediálním trhu, se oba podnikatelé shodli na dalším postupu do budoucna.

Nelze proto vyloučit, že vydavatel deníků Blesk či Aha! by mohl v následujících měsících rozšířit svůj záběr na mediálním trhu o vydavatele deníku E15 nebo týdeníku Euro. Předmětem obchodu ale nemusí být všechny tituly Mladé fronty, mohla by být ale do něj zahrnuta tiskárna Europrint.

Czech News Center (CNC) však oficiálně jednání mezi oběma stranami nepotvrzuje. „Žádná jednání mezi CNC a panem Savovem neprobíhají, samozřejmě tedy ani o prodeji resp. nákupu Mladé fronty,“ reagoval na dotaz MediaGuru.cz Křetínského mluvčí a člen představenstva Czech News Center Daniel Častvaj.

Jednání nepotvrdil ani majitel Mladé fronty František Savov. „Nic se neprodává, ani s nikým nejednáme," uvedl Savov pro agenturu ČTK v textové zprávě.

Podnikatel František Savov, po kterém policie pátrá od března, je podle posledních informací deníku Insider v Londýně. Savov je obviněný v kauze údajných miliardových daňových podvodů. Podle Savova mediálního zástupce Michala Donatha má Savov v Londýně už několik let dům a kancelář a v Londýně se neukrývá.

Mladá fronta, mezi jejíž inzertně nejsilnější části portfolia patří ekonomická divize Euro E15, na konci června ukončila provozování pražské TV Metropol. Na druhou stranu vydavatelství po té, co se policie zaměřila na jejího majitele Františka Savova, nerazí jen úspornou politiku. Od vydavatelství Burda Praha v červenci koupilo magazín pro maminky Betynka, čímž doplnilo portfolio časopisů pro rodiče.

-mav-