Mluvčí Krásenská končí v Českém rozhlase

úterý, 05. srpna 2014, 11:12 Rádio MediaGuru

Tereza Krásenská končí ve své pozici tiskové mluvčí Českého rozhlasu k 31. srpnu 2014.

Vedení Českého rozhlasu se dohodlo s dosavadní mluvčí Terezou Krásenskou na ukončení pracovního poměru ke dni 31. srpna. Stalo se tak po obvinění Krásenské v kauze pražského magistrátu, na které upozornil server e15.cz. Na dotaz MediaGuru.cz to uvedla vedoucí oddělení komunikace ČRo Kateřina Moravcová, která poskytla stanovisko ČRo.

„Tuto variantu jsem si sama zvolila, protože nechci, aby případ měl jakýkoliv dopad na dobré jméno Českého rozhlasu,“ uvedla ve vyjádření Tereza Krásenská.

Český rozhlas ve stanovisku dále uvádí, že případ obvinění Krásenské nemá s rozhlasem jakoukoliv souvislosti a že ctí presumpci neviny, zároveň jí za její dosavadní spolupráci děkuje.

Do odvolání bude zastupující tiskovou mluvčí dosavadní vedoucí oddělení komunikace Kateřina Moravcová.

Tereza Magdalena Krásenská působila na pozici tiskové mluvčí od 1. ledna letošního roku. Předtím pracovala jako ředitelka odboru komunikace a tisková mluvčí na Magistrátu hlavního města Prahy, v Dopravním podniku hlavního města Prahy jako vedoucí externí a interní komunikace a tisková mluvčí a na řadě obdobných pozic. Deset let pracovala v České televizi. V Českém rozhlase se účastnila konkursu na pozici tiskového mluvčího a byla vybrána mezi několika desítkami uchazečů.

-kch-