Reflex získal Steigerwalda pro komentáře

pátek, 08. srpna 2014, 14:49 Tisk MediaGuru

Po odchodu z deníku MF Dnes bude Karel Steigerwald psát komentáře pro týdeník Reflex.

Týdeník Reflex získal novou komentátorskou posilu. Karel Steigerwald, který v uplynulých 16 letech spolupracoval s deníkem MF Dnes, bude nově psát komentáře právě pro Reflex. Od 1. září nastupuje do Reflexu jako komentátor, kde bude mít každý týden svou pravidelnou celostránkovou rubriku.

Podle Marka Stoniše, pověřeného řízením redakce Reflexu, týdeník zároveň s Karlem Steigerwaldem připravuje pro čtenáře zatím blíže neupřesněné překvapení.

Spolupráce  MF Dnes a Steigerwalda skončila k 7. srpnu 2014. Pro deník psal dramatik a scénárista Steigerwald komentáře od roku 1998. Páteční vydání MF Dnes se za působením Steigerwalda ohlíží v pětici krátkých vzpomínkách šéfredaktorů, kteří se Steigerwaldem pracovali.

„Karel Steigerwald odchází? V nejméně vhodnou dobu!,“ napsal například bývalý šéfredaktor MFD Petr Šabata.

„Jestli někdo po roce 1989 v české žurnalistice dokázal navázat na prvorepublikovou tradici spisovatelské novinařiny, byli to jen Ludvík Vaculík a Karel Steigerwlad,“ hodnotí stávající šéfredaktor MFD Jaroslav Plesl. Ten si na konci svého příspěvku povzdechl, že čas se nedá zastavit a naznačil, že Karel Steigerwald odchází do penze.

-mav-