Snapchat láká marketéry na 30 milionů uživatelů

úterý, 05. srpna 2014, 17:18 Internet & Mobil, Marketing MediaGuru

Tři roky od založení má aplikace Snapchat 30 milionů uživatelů, kteří si svůj profil prohlížejí 14x denně.

Sociální aplikace Snapchat, jež svou hodnotu odhaduje na 10 miliard dolarů, k sobě láká marketéry, značky i agentury. Aplikace, přes kterou lze posílat zprávy, jež po chvíli zmizí, je ve své prezentaci přesvědčuje především 30 miliony uživateli a vysokou mírou jejich zapojení. Podle údajů Snapchatu si uživatelé pošlou až 700 milionů fotografií a videí denně, průměrně kontrolují svůj účet až 14krát za den a polovina z nich je ve věku 13 až 17 let, což je zajímavé především pro značky cílící na generaci Z.

Uživatelé Snapchatu

Snapchat_regions

Snapchat_Age

Snapchat staví především na své okamžitosti. Rád se přirovnává k mezilidské (mluvené) konverzaci, která je v čase stejně pomíjivá a nestálá jako zprávy odeslané přes něj, a přitom lidi baví. Ve své aplikaci nabízí „nestálých“ produktů více: kromě zasílání zpráv, tzv. snapů, je možné přes Snapchat chatovat či vytvářet vlastní příběhy (My Story). V červnu letošního roku uvedl Snapchat tzv. Our Story, možnost spoluvytvářet společné příběhy, které se mohou hodit například na festivalech.

Pro značky se Snapchat prezentuje jako zajímavý komunikační nástroj, přes který mohou komunikovat exkluzivní informace, postupně odhalovat promoční kódy či posílat teasery. V minulosti Snapchat využil například McDonald’s, který tak upozorňoval na svou novou reklamu, či obchod s oblečením Karmaloop, který přes snap posílal slevové kódy. V českých končinách přes něj letos oslovoval své spotřebitele Jägermeister, který postupně odhaloval indicie ke konání první ze série akcí Undercover Games.

Příklady marketingové komunikace na Snapchatu

Snapchat_MKTG_priklady
Karmaloop zasílá promo kód, McDonald's před zveřejněním nové reklamy

Celá prezentace Snapchatu k nahlédnutí zde.

-kch-