Časopis Reportér zahájí na všech platformách

čtvrtek, 11. září 2014, 10:25 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Vedle tištěného měsíčníku se objeví na internetu a v mobilních aplikacích.

Magazín Reportér, jehož premiérové číslo se v prodeji objeví v pondělí 15. září, vstoupí na trh na několika platformách zároveň. Vedle tištěného měsíčníku zahájí provoz internetový server reportermagazin.cz a obsah časopisu bude zároveň dostupný v aplikaci pro mobilní zařízení s operačním systémem iOS a Android.

„Na webu se budou objevovat neplacené články, pro předplatitele budou k dispozici i všechny články z časopisu,“ popisuje šéfredaktor Reportéru Robert Čásenský, který ale zároveň zdůrazňuje, že web nového reportérsko-investigativního magazínu neusiluje o to být dalším zpravodajským serverem. Plánuje, že denně zveřejní cca dva až tři nové bezplatné články, které budou buď souviset s tématy měsíčníku, nebo budou chtít přinést nový pohled na aktuální dění.

Placená sekce bude tvořena texty z tištěného magazínu. Předplatitelé tištěného vydání budou mít přístup k digitální verzi obsahu již v ceně. „Chceme čtenářům, kteří upřednostňují čtení na internetu, zpřístupnit obsah časopisu,“ říká Čásenský. Obsah na mobilních zařízeních bude možné číst díky tzv. responzivnímu designu, kdy se obsah přizpůsobuje velikosti displeje. „Čtenáři si budou moci vybrat, zda číst klasický časopis, v aplikaci nebo na webu," doplňuje Čásenský.

Reportér nabídne dva typy předplatného – pro tištěný měsíčník i s elektronickým přístupem v ceně 500 Kč ročně a pouze pro elektronické čtení v ceně 350 Kč ročně.

Elektronické předplatné bude vedle App Store a Google Play možné získat přes webové rozhraní časopisu prostřednictvím platby kartou nebo přes PayPal. Vydavatel časopisu, společnost Reportér magazín, se snaží čtenáře motivovat k odběru ročního předplatného. To je oproti ceně za jedno vydání (69 Kč) zvýhodněno.

Úvodní číslo magazínu vyjde v nákladu téměř 50 tisíc výtisků. Časopis bude k dispozici v sítích trafik, benzínových pump i v obchodních řetězcích. Zhruba polovinu z nákladu odeberou partneři magazínu, kteří jej dál distribuují svým klientům (Erste Premier, Travel Service, Fincentrum, Le Premier).

Přípravy k uvedení nového časopisu probíhají po celý letošní rok. Zakladatelem je bývalý šéfredaktor MF Dnes Robert Čásenský, se kterým spolupracují redaktoři Jaroslav Kmenta, Michal Musil, Adéla Dražanová a Tomáš Poláček a široká síť externích autorů.

-mav-