Seznam vstoupil do Kupi.cz, spustí i placený portál

středa, 08. října 2014, 11:34 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz odhalil nové akvizice a byznysové plány pro následující měsíce.

Nejsilnější internetový portál Seznam.cz získal majoritní podíl v portálu Kupi.cz, který vyhledává akce a slevy z letáků. Seznam.cz koupil v Kupi.cz 51% podíl, řekl ve středu novinářům Michal Feix, business development director společnosti. Zbytek firmy vlastní drobní akcionáři.

Seznam.cz spolupracoval s Kupi.cz obchodně od letošního února. „Máme v plánu se stále soustředit na byznys akčních slev a letáků, službu ale chceme redesignovat. Rozšíříme podporu o více regionálních malých a středních podniků, obchodníkům v regionech se chceme více přiblížit,“ naznačil další plány Michal Feix.

Novou akvizicí Seznam.cz je rovněž získání 30% podílu ve společnosti TopGis, zaměřující se na snímací techniku, GIS technologie a geoinformace. Seznam.cz akvizici využije pro svůj nový projekt GISportál, který chce dokončit v letošním roce a spustit na samostatné doméně. Jde o službu podobnou Mapám, nabízí ale detailnější mapová data, která chce Seznam.cz prodávat klientům. Zaměří se především na B2B segment, obce nebo úřady. Očekává výnosy v řádech několika stovek milionů korun ročně.

Společnost TopGis nadále bude získávat data a nabízet související služby, jako jsou například letecké a mobilní snímkování či pasportizace. Seznam.cz se v rámci akvizice stává technologickým a finančním partnerem. Vkládá do spolupráce technologii pro mobilní snímkování (tedy pro focení Seznam.cz Panorama) a zároveň společnosti TopGis poskytuje vlastní data k dalšímu propojení a užití.

Mapy.cz mají nadále zůstat službou zdarma a zaměřit se na zkvalitňování své nabídky, zdůraznil Michal Feix.

-mav-