Klíma investoval do Dotyku 2 miliony, další si půjčil

středa, 05. listopadu 2014, 15:54 Internet & Mobil MediaGuru

Vydavatelství Tablet Media pokračuje v uvádění nových titulů, další přijde v roce 2015.

Vydavatelství Tablet Media přijde na začátku roku 2015 ještě s dalším novým titulem. Jeho zaměření však zatím vydavatel Michal Klíma nespecifikoval. Uvedl to na konferenci Forum Media.

V průběhu listopadu uvede společnost Tablet Media celkem tři nové tituly. První z nich, měsíčník o šlechtě Dotyk Styl Royal, už na trh uvedla tento týden. Následovat mají měsíčník o bydlení Dotyk Styl Bydlení a týdeník o byznysu Dotyk Byznys.

Klíma účastníkům konference rovněž sdělil, že původní investice do projektu tabletového týdeníku Dotyk představuje dva miliony korun z vlastních úspor a 30 milionů korun půjčených od soukromých osob. O jaké osoby jde, neuvedl. Klíma dodal, že počáteční byznys plán počítal s vyrovnaným hospodařením po třech letech, kvůli investicím do nových projektů se ale zřejmě mírně zpozdí.

Tabletový týdeník Dotyk vychází od loňského května a nyní má týdně asi 15.000 čtenářů. Bezplatné vydávání Klíma považuje za marketingový výdaj, který by jinak u placeného titulu musel vyhradit na rozšíření povědomí o časopisu. Uvedl, že na inzertním trhu panuje složitá situace, a jeho vydavatelství má tu nevýhodu, že je "malé a nové". Naopak přitažlivost projektu spočívá v nové technologii.

Kromě původní investice Klíma mluvil i o provozu vydavatelství, které na mzdy a marketing vydává přes milion korun měsíčně. Výnosy představuje inzerce.

-mav-, -čtk-