Milan Šíma je v Economii, koordinuje videoobsah

čtvrtek, 20. listopadu 2014, 08:35 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Economia po uvedení DVTV pokračuje v rozšiřování nabídky videoobsahu.

Poté, co Economia letos na jaře spustila internetovou televizi DVTV, jejímiž hlavními tvářemi jsou Daniela Drtinová a Martin Veselovský, pokračuje v rozšiřování původního videoobsahu. Ještě do konce letošního roku nabídne uživatelům další tematická videa, která se připojí ke stávající DVTV.

Za tímto účelem nastoupil do Economie novinář a televizní redaktor Milan Šíma, který bude videoobsah koordinovat a zároveň rozvíjet. „Představa je taková, že začneme postupně nabízet tematická videa zaměřená např. na cestování, kulturu, politiku, ekonomiku, gastronomii atp. Naším záměrem je odlišit se kvalitativně od stávající videoprodukce českých serverů,“ přiblížil ředitel redakcí Economie Vladimír Piskáček.

Economia podle jeho slov nechce uživatele svých serverů (tj. zejména iHned.cz, Aktuálně.cz, Centrum.cz) počtem videí zahltit. Zároveň si ale uvědomuje, že ze strany zadavatelů reklamy a uživatelů roste o videoobsah zájem. Na webu budou videa umísťovaná jak centrálně, tak na příslušné servery podle obsahu a zaměření videa (například kultura na Respekt.cz, vaření na Žena.cz atp.).

Vydavatel Hospodářských novin se také dohodl s Rádiem Svobodná Evropa na přejímání videí z její produkce, která tak může využít především pro zahraniční zpravodajství.

Milan Šíma se v Economii potká s šéfredaktorem iHned.cz Milošem Čermákem, se kterým dříve připravoval několik televizních pořadů – např. pořad o internetu Zavináč, komentovaný politický pořad Bez obalu nebo pořad Letem světem.

Economia už v průběhu podzimu avizovala, že novinky chystá i v samotné DVTV, které se daří kontinuálně zvyšovat návštěvnost. Do budoucna uvažuje o tom, že bude pracovat i s platbami od uživatelů (forma donátorství pro DVTV, zpoplatnění pořadů). Zdrojem příjmů projektu je v současnosti především reklama. DVTV ale uvažuje o placené službě a nabízet chce i další projekty, například předvolební speciály.

-mav-

Foto: Česká televize