Forbes jde do Rakouska, zdejší vydavatel má licenci

středa, 17. prosince 2014, 11:34 Tisk MediaGuru

Business Consulting bude po Slovensku, Česku a Maďarsku vydávat Forbes i v Rakousku.

Byznysový magazín Forbes vstoupí v dubnu příštího roku i na rakouský trh. Společnost Business Consulting & Media totiž získala licenci pro vydávání magazínu v Rakousku a časopis tam uvede ve spolupráci se společností MediaRey AT GmbH.

Business Consulting & Media už uváděla magazín Forbes na Slovensku (2010), v Česku (2011) a v Maďarsku (2013). Rakousko je tak další zemí v regionu střední a východní Evropy, kde se byznysový měsíčník objeví v lokální verzi. Business Consulting & Media je vlastníkem společnosti MediaRey SE, která v Česku vydává měsíčník Forbes. Spolumajitelem vydavatelství je i šéfredaktor Petr Šimůnek. 

Rakouský Forbes bude vycházet jako měsíčník. Přibližně 60 % obsahu má vznikat lokálně, zbytek bude přejímán z amerického originálu.

Forbes se ve třech zemích střední Evropy rychle uchytil. Slovenská edice v současnosti prodává téměř 14 tis. výtisků (říjen 2014), česká verze necelých 17 tisíc (říjen 2014) a maďarská v letošním říjnu prodala přes 13 tisíc. Americký majitel Forbesu považuje teritorium střední Evropy za důležité. Vstupem do Rakouska pokračuje naše rychlá expanze do Evropy, která se pro nás stala strategicky velmi důležitou," řekl Mike Federle, CEO Forbes Media.

-mav-