Prodej Hruškovy kuchařky přesáhl 300 tisíc

úterý, 09. prosince 2014, 10:50 TV MediaGuru

Kuchařka Ládi Hrušky je v prodejích úspěšnější než Harry Potter.

V úterý 9. prosince překonala knižní podoba receptů Ládi Hrušky, vysílaných na TV Nova, hranici 300 tisíc prodaných výtisků.

Prvotní náklad kuchařky Vaříme s Láďou Hruškou plánovaný na rok 2014 byl přitom jen 30 tisíc kusů s plánovaným dotiskem 20 tisíc kusů pro rok 2015. Během prvních tří dnů se ale prodalo 38 tisíc výtisků, na začátku listopadu počet prodaných kusů překročil hranici 170 tisíc, k úternímu ránu již celých 300 013 kusů.

Varime s Ladou Hruskou

Hranici 200 tisíc prodaných výtisků překonalo na trhu České republiky pouze několik málo zahraničních titulů – v prosinci loňského roku se to podařilo českému vydání prvního dílu trilogie Padesát odstínů, v roce 2008 poslednímu dílu Harryho Pottera. Kuchařka Ládi Hrušky se tím zařadila mezi nejúspěšnější knihy na českém trhu.

„Kuchařka Ládi Hrušky je naprostým fenoménem, skutečně jsme nečekali tak obrovský zájem. Velké díky patří nejen divákům TV Nova a čtenářům kuchařky Ládi Hrušky, ale také nakladatelství Euromedia Group,“ sdělila Anna Suchá, mluvčí TV Nova.

-kch-