Euro má nové redaktory a připravuje změny

středa, 21. ledna 2015, 17:30 Tisk MediaGuru

Týdeník Euro oznámil příchod tří novinářů a záměr rozšiřovat speciály.

Tři novináři přišli v lednu do redakce týdeníku Euro. Nový redaktorem Eura se stal Jan Novotný (dosud MF Dnes), který se bude věnovat politickým tématům. Jiří Zatloukal nastoupil na pozici editora a naposledy působil v Týdnu. Cestovatel a dokumentarista Petr Horký bude připravovat reportáže nejen z českého, ale i zahraničního byznysu. Horký tak doplní pravidelné reportáže Petra Holce, který se věnuje především politickým a sociálním tématům. „Reportáže jsou formátem, který čtenáři v týdeníku Euro nejvíce oceňují, proto v této oblasti posilujeme,“ řekl Tomáš Skřivánek, ředitel divize Euro E15.

Týdeník Euro loni rozšířil počet svých TOP speciálů z jednoho na tři (TOP restaurace, TOP miliardáři a TOP advokátní kanceláře). Pro letošek plánuje přidat další dva. „Přílohy se staly nedílnou součástí Eura. Čtenáři si je oblíbili a zároveň posilují image našeho týdeníku jako chytrého čtení pro byznysmeny a všechny, kteří se nespokojí s útržkovitými informacemi, kterými nás denně zásobuje většina médií,“ uvedl Michal Půr, šéfredaktor týdeníku Euro.

Během jara má týdeník dostat i novou výraznější grafickou podobu, přibude mj. infografiky. Ekonomická divize Euro E15 chce rozvíjet i eventové aktivity. Pořádá druhý ročník odborné konference Investiční průvodce zaměřené na představení pohledu českých investičních expertů na investiční prostředí a nástroje pro nadcházející rok 2015. Celkem připravuje ekonomická divize Euro E15 na letošní rok přes čtyřicet eventů.

-mav-