ČT začíná natáčet druhou řadu Případů 1. oddělení

čtvrtek, 26. února 2015, 10:25 TV MediaGuru

Tvůrci Případů 1. oddělení začínají od neděle natáčet osm nových dílů.

Natáčení druhé řady Případů 1. oddělení potrvá až do července a opět se zaměří na policejní práci z jiného úhlu než většina současných kriminálek, uvedla ve čtvrtek Česká televize. „Zase se obejdeme bez stříleček, fantasticky rychlých analýz DNA a výbuchů aut,“ řekl kreativní producent Michal Reitler, v jehož tvůrčí producentské skupině vznikla už první řada seriálu. „Přibude papírování, operativní práce na hraně zákona a hlavně nás čekají odolnější pachatelé, z nichž někteří se nepřiznají vůbec; o to větší úsilí bude náš tým muset vyvinout při fázích dokazování," dodal.                      

Scenáristické práce na druhé řadě se ujalo tvůrčí duo novináře Jana Malindy a vedoucího oddělení vražd Josefa Mareše. „Po dopsání posledního dílu jsme o pokračování vůbec neuvažovali. Nečekaně pozitivní ohlasy Případů 1. oddělení nás ale přinutily začít o tom přemýšlet,“ uvedli. Teď dokončili scénáře k šesti epizodám, další dva vzniknou v průběhu jara.

Tvůrčí tým se rozhodl zasáhnout i do skupiny hlavních postav, ke stávajícím známým protagonistům přibudou nové tváře.

První řadu kriminálního seriálu podle skutečných událostí z prostředí pražské mordparty vysílala Česká televize od loňského ledna. Šlo o divácky nejúspěšnější seriál ČT v posledních letech. Všech 14 dílů zhlédlo v průměru více než 1,5 mil. diváků starších 15 let.

-mav-