Vysílání má zahájit Mňam TV, chce 3% podíl

neděle, 15. února 2015, 09:41 TV MediaGuru

Kulinářský kanál zatím nabízí pilotní smyčku, ostré vysílání spustí 21. února.

Nový kulinářský kanál Mňam TV od neděle 15. února 2015 zahájil pilotní vysílání. Divákům nabízí smyčku, oznamující brzký start televize. Ostré vysílání spustí nová televize v sobotu 21. února. V bezplatném digitálním terestrickém vysílání jde o první specializovaný kanál o vaření na tuzemském trhu. Zařadí se do nabídky Regionální sítě 8 (RS8) Českých Radiokomunikací.

Regionální síť pokrývá 54 % obyvatel České republiky, které obsluhuje pomocí 14 vysílačů po celé zemi. Kromě volně dostupného terestrického vysílání v multiplexu RS8 bude zároveň od stejného dne k naladění na pozici C-20 na set top boxu pro české předplatitele společnosti UPC Česká republika a rovněž pro předplatitele O2 TV či Skylinku. „Díky volnému pozemnímu vysílání bez poplatků společně se spoluprací se silnými partnery jakými jsou právě UPC Česká republika, Skylink a O2 TV bude Mňam TV hned od prvního dne dostupná co nejširšímu publiku. Nejen proto očekáváme, že brzy získá širokou diváckou základnu,“ komentovala Erika Luzsicza, ředitelka mediální společnosti Axocom, která Mňam TV zastupuje distribučně a obchodně.

Mňam TV z distribuce Axocom připravuje celodenní program, který se v průběhu dne zaměří mimo jiné na tipy na přípravu snídaní, obědů a večeří, ale také na téma životního stylu. “Vaření a zdravý životní se staly fenoménem doby, který zasáhl nejen velká města, ale celou republiku. Jsme proto rádi, že díky volně dostupnému pozemnímu vysílání bude Mňam TV snadno a dobře dostupná co nejširšímu publiku právě v regionech,“ uvedla Erika Luzsicza. „Provázet těmito pořady budou naši kuchaři a odborníci. Doplnění pak bude spočívat ve vlastní reality show, diskusním pořadu a toho nejlepšího ze zahraničí," řekla Luzsicza. Ze zahraničních pořadů se objeví například show Jamieho Olivera nebo Hestona Blumenthala.

Provozovatelem kanálu je společnost CE Media, kterou založil britský investor, který má s podobným projektem zkušenosti ze skandinávských zemí. „Cílem Mňam TV je získat ve střednědobém horizontu sledovanost až tři procenta," upřesnila Luzsicza.

Zhruba polovinu programu bude tvořit vlastní produkce jako například reality show o vaření. Jednou z hlavních hvězd bude kuchař Emanuele Ridi, který se tak po odmlce vrací na televizní obrazovky. „Budeme se snažit, aby recepty byly natolik atraktivní a jednoduché na vysvětlení, že přímo během pořadu si stejná jídla budou moci diváci připravit v pohodlí svého domova," uvedl. K dalším tvářím mají patřit Jaroslav Žídek či slovenský kuchař Marcel Ihnačák.

Mňam TV bude prvním kanálem v bezplatném pozemním digitálním vysílání (free-to-air). Specializovaným kanálem je rovněž TV Paprika, která ale vysílá na kabelu, satelitu a IPTV. Českým divákům je na satelitu k dispozici také Food Network, ovšem kanál není lokalizovaný do češtiny.

Prodej reklamy zajišťuje pro Mňam TV společnost Atmedia.

-mav-, -čtk-

Aktualizováno v pondělí 16.2. 2015 v 15:45 o termín ostrého startu televize, její distribuce a programu.