Echo24.cz připravuje částečné zpoplatnění webu

čtvrtek, 12. března 2015, 12:06 Internet & Mobil MediaGuru

Provozovatel Echo Media připravuje další rozšíření svých příjmových zdrojů.

Společnost Echo Media, která je provozovatelem serveru Echo24.cz a vydavatelem Týdeníku Echo, uvažuje o  další variantě rozšíření svých příjmových zdrojů. Na svém webu už začala pracovat s možností placených webových stránek. Možnost předplatit si přístup na Echo24.cz ale zatím není aktivní.

„Předplatné na web máme připravené a zvažujeme, kdy jej spustíme. Zpoplatnění Echo24.cz by ale bylo jen částečné, uvažujeme o třech až čtyřech textech denně,“ přiblížil MediaGuru.cz šéfredaktor Echo24.cz Dalibor Balšínek s tím, že by šlo typově o analýzy a náročnější články.

Server Echo24.cz si příští týden připomene rok své existence. Před startem původně přitom šéf projektu Dalibor Balšínek předpokládal, že server Echo24.cz zpoplatní od počátku, pak ale od tohoto záměru ustoupil. V průběhu roku se vedle zpravodajského serveru zaměřila činnost Echo Media i na Týdeník Echo, nejprve v digitální podobě, později v podobě tištěné. Obou verzí Týdeníku Echo se podle vydavatele v současnosti prodává přes 11 tisíc.

Echo Media začala zavedením Týdeníku Echo budovat bázi předplatitelů s cílem získat z prodeje obsahu podstatnější část svých celkových výnosů. V této strategii pokračuje i v roce letošním a chce na ni stavět i do budoucna.

Bližší informace o výsledcích Echo Media za první rok existence přineseme v příštím týdnu.

-mav-