Google v USA testuje nový model TV reklamy

středa, 25. března 2015, 08:29 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Další posun v televizní reklamě, Google testuje vkládání spotů podle dat uživatelů.

Internetový gigant Google testuje v USA dynamické vkládání televizních reklam do vysílání podle dat konkrétních uživatelů. V praxi to znamená, že vaše dítě uvidí při sledování stejného pořadu na druhém zařízení jiný reklamní spot než vy. Novinku začne Google zkoušet během nadcházejících týdnů prostřednictvím svojí služby Google Fiber TV u předplatitelů v americkém Kansas City.

Vložené reklamy se budou divákům zobrazovat během standardních reklamních breaků spolu s celostátními spoty. Konkrétní spoty budou digitálně cíleny v reálném čase a mohou být zacíleny podle lokality, typu sledovaného programu (sport, zpravodajství atd.) nebo divákovy historie.

Právě divácká historie je z hlediska cílení pro inzerenty asi nejzajímavější. Současně je to ale hodně citlivá oblast a Google tak postupuje opatrně, aby zamezil problémům se soukromým svých uživatelů. Diváci proto budou mít možnost zobrazování reklam podle jejich historie zakázat.

Lokální inzerenti z Kansas City budou podobně jako u digitálních kampaní platit pouze za skutečně zobrazené reklamy. Počet zobrazení reklamy na daném televizoru je přitom možné libovolně omezit.

-kmc-