Instagram umožní sdílet v reklamě více fotek

neděle, 08. března 2015, 09:09 Internet & Mobil MediaGuru

Instagram už nebude omezovat umístění reklamy pouze na jeden obrázek.

Inzerenti se na sociální síti Instagram už brzy nebudou muset ve svých reklamách omezovat pouze na jeden obrázek. Instagram totiž oznámil spuštění tzv. „carouselových“ reklam, které umožní vytvářet placené příspěvky hned s několika fotografiemi.

Nový formát pojmenovaný jako „carousel ads“ dává značkám podle Instagramu větší flexibilitu ve vyprávění příběhů. Spolu s obrázky se v placeném příspěvku může objevit také tlačítko s odkazem na web inzerenta, což ještě více rozšiřuje možnosti komunikovaného sdělení. Novinka bude spuštěna v omezené podobě během nadcházejících týdnů.

Samotný Instagram uvádí v souvislosti s uvedením novinky i konkrétní příklady jejího možného využití. „Například módní značky mohou díky carouselu ukázat s pomocí několika produktů ucelený styl. Výrobce automobilů zase zvládne představit řadu různých funkcí nového modelu a doplnit je o odkaz na stránku s podrobnými informacemi o voze,“ popisuje na svém blogu.

Uživatel bude moct sérií fotografií v rámci dané reklamy listovat pohybem prstu směrem doleva. Pokud ho placený příspěvek nezaujme, může pokračovat v prohlížení dalších příspěvků bez nutnosti procházet si všechny reklamní fotky. Jak nový formát reklam na Instagramu funguje, si můžete prohlédnout v krátkém videu.

-kcm-