Poprvé vychází Ego!, nový magazín HN

pátek, 06. března 2015, 01:02 Tisk MediaGuru

Economia mění svůj páteční magazín, čtenářům v pátek poprvé přinese magazín Ego!.

Hospodářské noviny v pátek 6.3. 2015 poprvé vydávají nový páteční magazín Ego!, který nahrazuje dosud vycházející Víkend HN. První titulní stranu věnuje Petru Pavlovi, náčelníkovi Generálního štábu Armády ČR.

Uvedení nového titulu Ego! představuje výraznější změnu v koncepci magazínů Hospodářských novin. V důsledku zavedení magazínu Ego! zanikají jak stávající páteční Víkend, tak i středeční In magazín. „Naší ambicí je nabídnout čtenářům jeden silný magazín v týdnu," představil záměr ředitel redakcí mediální společnosti Economia Vladimír Piskáček. Economia tak jde jiným směrem než konkurenční Mafra, která naopak od loňského roku staví svou strategii deníku MF Dnes na magazínech, které doplňují vydání deníku každý den v týdnu, kdy vychází.

Economia věří, že svou novinkou nabídne titul, který se bude vymykat a který zároveň přinese pozitivní impuls. „Zaujmout, inspirovat, bavit, to jsou tři cíle, které jsme si stanovili při vymýšlení nového magazínu," píše v editorialu prvního vydání Vladimír Piskáček. Magazín Ego! chce dále stavět na pravidelnosti rubrik a na obsahu, který šéf redakcí Economie označuje jako „konzervativní pop" − tj. obsahu, který nemá být bulvární, ale který chce být zajímavým a nápaditým. Magazín si zakládá i na tom, že obsahuje televizní program.

Uvedení nového magazínu podpoří rozsáhlá kampaň s hlavním sloganem Já a moje Ego!, která se kromě titulů Economie objeví v outdoorových médiích, na internetu, v rádiu a především v televizi formou sponzorských vzkazů.

Economia zároveň zvyšuje tištěný náklad pátečního vydání HN s magazínem Ego! o 10 tisíc výtisků na celkových 52 tisíc kusů. Páteční vydání Hospodářských novin bude navíc dostupné na větším počtu prodejních míst – nově se jejich počet rozšiřuje o tři tisíce.

Titulní strana a vnitřní strany magazínu Ego!

Ego_titulka

Ego_2

Ego_3

Inzertní podpora magazínu Ego!

Ego_4

-mav-