Profimedia přebírá klienty konkurenční Isify

pondělí, 09. března 2015, 08:50 Aktuality, Tisk MediaGuru

Profimedia odkoupila od konkurenční fotobanky Isifa kompletní editoriální část byznysu, tedy všechny smlouvy s jejich zákazníky a dodavateli. Profimedii prodal před několika týdny investiční fond Genesis a její zakladatel Petr Novák společnosti Scandal Media Group Karla Vágnera. Akvizice společnosti proběhla s pomocí investorů, ale vstupu dalšího velkého hráče do Profimedia se z dlouhodobého hlediska nebrání, uvedla firma.

„Profimedia měla ještě před akvizicí editoriální části byznysu Isifa silné postavení u většiny mediálních domů. Poté, co teď přebírá klienty Isifa a všechny jejich dodavatele, se stává jednoznačně nejmasivnější fotobankou v celém CEE regionu. Svým klientům, tedy vydavatelským domům i reklamním agenturám, nabídne ve svém portfoliu snímky od 90% všech dodavatelů fotek z celého světa,“ řekl generální ředitel Profimedia Pavel Macků.

„Žádný vydavatelský dům se nemusí obávat, že se naše silné postavení na trhu projeví vůči nim jakkoliv negativně. Naopak. Naši dodavatelé budou vědět, že jsme nejmasivnější fotobankou v regionu celé střední a východní Evropy a věřím, že to našim klientům přinese jen výhody,“ zdůraznil majitel Scandal Media Group Karel Vágner.

Profimedia působí v Česku, na Slovensku, v Maďarsku, Chorvatsku, Slovinsku, Srbsku, Bulharsku a na Ukrajině a je tak v současnosti největším dodavatelem fotografického a video obsahu ve střední a východní Evropě.

Karel Vágner
Karel Vágner

-mav-