Blesk upravuje claim, vyjadřuje novou profilaci

čtvrtek, 02. dubna 2015, 07:00 Tisk MediaGuru

Blesk dává jednotnou tvář své komunikaci, zdůrazňuje ochranu čtenářů.

Nejprodávanější tuzemský deník Blesk začíná používat jako svůj základní definiční claim slogan Síla na vaší straně. Zavedení nového claimu má být podle vydavatele krokem, který vystihuje proměnu, kterou deník v posledních letech prochází. Blesk se chce profilovat jako pomocník tzv. „obyčejným lidem“ a tato profilace má vývoj deníku určovat i v budoucnu.

Blesk tak zavedením claimu Síla na vaší straně sjednotil dosud rozdílné komunikační slogany, které ho provázely. Slogan se poprvé objevil ve středu, a to jako součást loga deníku Blesk. V claimu vizuálně zdůrazňuje roli čtenáře (podtržené zájmeno „Vaší"). Pracuje s ním přitom nejen na titulní straně, ale přiřazuje ho i k některým vybraným článkům uvnitř deníku. Tímto způsobem s ním chce nakládat i do budoucna.

Použití nového claimu v rámci loga deníku Blesk k článku uvnitř titulu
Použití nového claimu u článku uvnitř deníku Blesk

„Redakce Blesku každý den dokazuje, že se umí postavit za svoje čtenáře a hlavně dokáže vytrvat v boji za jejich potřeby a práva,“ uvedl šéfredaktor Blesku Radek Lain.

Blesk svůj nový směr dokumentuje na projektech, jakými jsou Občanský zákoník, projekt bleskového Ombudsmana, spotřebitelské testy nebo kampaň proti Šmejdům, během které odkryl nekalé praktiky prodejců a napomohl změnit zákony tak, aby tito prodejci mohli být snadněji postihováni.

Blesk připravuje i novou kampaň, kde se nový slogan objevují. Mělo by jít o billboardovou kampaň, její nasazení bude teprve upřesněno.

-mav-