ČT připravuje do vysílání seriál Místo zločinu Plzeň

čtvrtek, 09. dubna 2015, 11:30 TV MediaGuru

Režisérem nového detektivního seriálu České televize je Jan Hřebejk.

Režisér Jan Hřebejk začal pro Českou televizi natáčet seriál Místo zločinu Plzeň s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Autorem námětu a scénáře je Martin Bezouška.

„Místo zločinu Plzeň má ambici stát se seriálem krimi příběhů, které jsou sjednoceny prostředím, tedy městy i krajem, kde se odehrávají,“ říká kreativní producent České televize Jan Štern, v jehož tvůrčí producentské skupině seriál vzniká. „Jedním z nejdůležitějších faktorů je pro nás česká detektivní tradice, pro níž je typická drobnokresba charakterů a specifický druh humoru,“ dodává Štern. 

„V seriálu pracujeme převážně s obyčejnými lidskými příběhy, přičemž nechceme řešit spiknutí politiky a organizovaného zločinu bez konkrétních konců,“ popsal producent Martin Froyda. „Osobní linky našich hlavních hrdinů se prolínají celým seriálem. Důležitým motivem je pro nás také přiblížení atmosféry dané lokality. V případě Plzně tak necháme diváka nahlédnout do zajímavých lokalit města, ale i celého kraje,“ doplnil.

Kromě Martina Stránského, Jana Zadražila a Lukáše Vaculíka se v seriálu také objeví Vladimír Kratina, Berenika Kohoutová, Vladimír Polívka, Bára Kodetová či Jitka Čvančarová. Tým vyšetřovatelů bude v jednotlivých epizodách pátrat po sériovém vrahovi, zmizelých studentkách či vrahu zámožného podnikatele. Seriál by měl být dotočen v květnu letošního roku.

Místo zločinu Plzeň: Jitka Čvančarová, Martin Stránský
Místo zločinu Plzeň: Jitka Čvančarová, Martin Stránský

-mav-