Lama Energy může koupit Digi TV, ÚOHS to povolil

úterý, 07. dubna 2015, 07:05 Aktuality, TV MediaGuru

Společnost Lufusions ze skupiny Lama Energy Group může koupit brněnskou firmu Digi Czech Republic, která nabízí lidem placené televizní a rozhlasové vysílání. Transakci povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to potvrdil jeho předseda Petr Rafaj.

Firma Lufusions má získat ve společnosti Digi CR stoprocentní podíl. ÚOHS posuzoval oblast poskytování služeb placeného televizního a rozhlasového signálu. Vedl pouze zjednodušené řízení. „Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže,“ uvedl Rafaj.

Energetická společnost Lama Energy Group, která v Česku působí jako výrobce a dodavatel energií a virtuální operátor, chce letos zvýšit výnosy na téměř 30,7 miliardy korun z loňských odhadovaných 28 miliard Kč. Provozní zisk (EBITDA) za loňský rok představoval podle předběžných údajů 828 milionů korun, letos se očekává o 14 milionů Kč nižší.

Digi Czech Republic, jež vznikla v roce 2006 jako součást skupiny RCS&RDS, podniká pod značkou DIGI TV. Výnosy společnosti v roce 2013 dosáhly téměř půlmiliardové hranice. Firma vydělala po zdanění přes 100 milionů korun.

-čtk-