MTG uzavřela rok 2014, v Česku klesla o 15 %

úterý, 07. dubna 2015, 08:48 TV MediaGuru

Spolumajitel televizní skupiny Prima zveřejnil výroční zprávu za rok 2014.

Spolumajitel televizní skupiny Prima, švédská společnost MTG, zveřejnila výroční zprávu za rok 2014. Tržby z jejích aktivit v Česku se meziročně snížily o 15 % (bez započtení dopadů změn ve směnném kurzu). To odpovídá vývoji tržeb v jednotlivých kvartálech loňského roku. Obrat Primy v roce 2013 představoval necelých 2,9 mld. Kč. Bez vlivu kurzu by to znamenalo meziroční snížení o cca 440 mil. Kč.

Česká republika je v rámci aktivit MTG řazena mezi tzv. emerging market operations, kde je společně s Bulharskem, Maďarskem, baltskými státy, Ghanou a Tanzánií. V těchto státech provozuje MTG zhruba 20 bezplatných televizních kanálů.

„Tyto země mají velký potenciál. Bezplatné TV kanály ve střední a východní Evropě jsou stále 30 % pod úrovní roku 2008. Naše podíly na sledovanosti se ale zvyšují a máme také přední digitální produkty, takže jsme na dobré cestě těžit z růstu,“ uvedl prezident a CEO společnosti Jørgen Madsen Lindemann.

Prezident MTG zmiňuje i příležitosti, které představuje portfolio placených kanálů a směrem k vývoji ve Skandinávii kladně hodnotí nárůst penetrace placené online videotéky Viaplay. Právě placené online služby se pravděpodobně stanou dalším zdrojem výnosů pro MTG i na českém trhu.

-mav-