Nova uvedla novou grafiku, staví na motivu spirály

úterý, 19. května 2015, 00:33 TV MediaGuru

Kreativní oddělení TV Nova přichází s další novinkou, upraveným grafickým konceptem.

Televize Nova představila v pondělí večer novou grafiku. Jejím klíčovým prvkem má být tzv. dynamická spirála. Součástí grafické úpravy jsou i nové znělky, ve kterých se objevují tváře televize. Spirálový prvek se prolíná veškerými upoutávkami na pořady TV Nova. Kreativní ředitel televize Nova Alan Záruba ve vysílání uvedl, že nový vzhled přináší otevřený prostor pro moderní image televize a také podporu jejím produktům a tematickým žánrům. Vizuální výraz je ale celkově jednotný, což považuje za důležité.

S novou grafikou tak Nova přichází poté, co před dvěma týdny dokončila renovaci studia pro vysílání svých publicistických pořadů. Od pondělí 4. května začala v nových dekoracích vysílat pořad Snídaně s Novou. Ze studia, které lze rychle přestavět, může odbavit vysílání i dalších pořadů, jako jsou např. Víkend nebo Prásk!. Nové studio je navíc prostorově propojeno se studiem pro vysílaní zpravodajských pořadů.

Celý projekt vznikal od listopadu 2014 v kreativním oddělení TV Nova pod vedením Alana Záruby a Radovana Černého, vedoucího grafiky TV Nova, který řídil kompletní realizaci výtvarné koncepce a implementaci celého systému pro on-air vysílání. TV Nova přistoupila i ke strukturálním změnám skladby svého on-air proma, kterou doplnila o nové prvky a formáty po vzoru některých zahraničních televizí. Dochází ke změně i obvyklé rutiny pro střídání sezónních image kampaní ve prospěch dlouhodobější strategie rozvoje své korporátní image.

Autorem výtvarné koncepce Nova Organic Spiral je grafický designér Miroslav Šišma, který také spolupracoval na nedávno realizovaném vizuálu filmového kanálu Nova Cinema (2013) a v současnosti působí v newyorském studiu Sibling Rivalry Studio.

Nová grafika televize Nova

TV Nova_Organic Spiral 2015_IDs_3

TV Nova_Organic Spiral 2015_IDs_1

TV Nova_Organic Spiral 2015_Image Jingle_Modrava_4

TV Nova_Organic Spiral 2015_Logo Jingle_1

TV Nova_Organic Spiral 2015_Pack shots_4

TV Nova_Organic Spiral 2015_Product Jingles

-mav-