Singer opouští vedení MTG, plně řídí TV Prima

středa, 20. května 2015, 09:41 TV MediaGuru

Společnost MTG oznámila změny ve vedení, Marek Singer se bude plně věnovat vedení TV Prima.

Společnost MTG, spolumajitel televize Prima, učinila několik změn ve vedení firmy. Týkají se také České republiky. Stávající výkonný viceprezident MTG pro střední a východní Evropu Marek Singer ze své funkce odstupuje, aby se mohl zcela věnovat řízení televizní skupiny Prima. Singer je zároveň generálním ředitelem FTV Prima.

Za aktivity MTG v regionu střední a východní Evropy (tj. i v Česku) a baltských zemích bude nově zodpovídat Jette Nygaard-Andersenová, výkonná viceprezidentka MTG. Změny jsou platné s okamžitou účinností.

"Cílem těchto změn je, abych se na plný čas mohl věnovat řízení společnosti FTV Prima, kde představenstvo MTG spatřuje velký budoucí potenciál. Rádi bychom více rozšířili naše aktivity a více se přiblížili svým divákům,“ uvedl Marek Singer.

MTG zároveň s okamžitou platností jmenovala do funkce generálního ředitele MTG Švédsko Anderse Jensena, výkonného prezidenta MTG. Kim Poder byl jmenován generálním ředitelem MTG Dánsko a Trygve Rønningen generálním ředitelem MTG Norsko. K 18. srpnu společnost zároveň jmenovala Jonase Karléna jako generálního ředitele Viaplay.

"Změny odrážejí náš zájem kapitalizovat na rychle rostoucích spotřebitelských trendech, jako jsou video, multi-screen, online a mobil. To nás posune ještě blíž k našim divákům prostřednictvím několika kontaktních kanálů a produktů. Naše organizace musí spojit lokální exekutivu s centrálními funkcemi skupiny vedoucí k provozní efektivtě,“ vysvětlil Jørgen Madsen Lindemann, prezident a generální ředitel MTG.

Marek Singer byl funkcí výkonného viceprezidenta MTG zodpovědného za vysílací operace skupiny v rámci střední a východní Evropy pověřen od ledna 2013. Po loňském odchodu Martina Konráda z funkce generálního ředitele TV Prima se znovu ujal řízení druhé největší komerční televize v březnu 2014. Před tím televizi řídil od roku 2008 do konce roku 2012.

-mav-