Hokej pomohl ČT násobně zvýšit prodej reklamy

středa, 10. června 2015, 14:40 TV MediaGuru

Letošní hokejový šampionát přilákal větší zájem inzerentů než loňský.

Tuzemské televizní stanice prodaly i v letošním květnu větší počet reklamních bodů, tzv. TRPs než ve stejném období loni. V divácké skupině starší 15 let se počet prodaných TRPs v letošním květnu meziročně navýšil o 5 %, v mladší skupině 15-54 o 8 %.

Oproti předcházejícím měsícům letošního roku došlo v květnu k největší změně v prodaném objemu reklamních TRPs na České televizi. Hokejové mistrovství světa, které ČT odvysílala na sportovním kanále ČT sport, na kterém může prodávat reklamu, přispělo k celkovému navýšení reklamního prodeje na ČT v letošním květnu. Ve srovnání s dubnem se na všech kanálech ČT prodalo v květnu více než trojnásobné množství reklamních TRPs. K více než dvojnásobnému navýšení prodaných TRPs došlo na kanálech ČT sport i v meziročním srovnání. Letošní šampionát, který se konal v domácím prostředí, tak přilákal větší zájem inzerentů než loňský šampionát (odehrál se rovněž v průběhu května). Zvýšený zájem inzerentů avizovala před zahájením mistrovství i Česká televize, která letos očekávala vyšší příjmy z akce než loňských 19 mil. korun.

Nejsilnější reklamní podíly mají nadále skupiny Nova a Prima. Podíl na prodaných TRPs ale nemusí odpovídat podílu, které jednotlivé televizní subjekty mají na tržbách z prodeje reklamního prostoru.

Počet prodaných TRPs, V/2015 vs. V/2014, D15+/D15-54

TRP_celkem

Podíl prodaných TRPs, D15+, květen 2015

TV TRP_15plus

Podíl prodaných TRPs, D15-54, květen 2015

TV TRP_15_54

Zdroj: Admosphere