Mafra v neděli spustila videoserver Playtvak.cz

neděle, 21. června 2015, 09:37 Internet & Mobil MediaGuru

První videoserver skupiny se zaměřuje na nezpravodajský obsah, má přinášet "moře videí".

Multimediální dům Mafra zpřístupnil v neděli 21. června nový on-line projekt Playtvak.cz. Slavnostní spuštění se uskutečnilo na pražské náplavce, kde od 16:00 zahrály kapely Nebe, Mirai nebo Rybičky 48. Program vyvrcholil vypuštěním playtváka, hvězdami večera byli No Name a mnohonásobný slavík Karel Gott. Akci moderoval Jakub Kohák.

Předseda představenstva mediální skupiny Mafra Štěpán Košík společně s Karlem Gottem vypustili před 20. hodinou nafukovací podobiznu loga nad Prahu, čímž nový web odstartovali. V publiku zahájení přihlížel i majitel společnosti Mafra Andrej Babiš. 

Spuštění webu Playtvak.cz, Rašínovo nábřeží, Praha

Nový server má nabízet sitcom, lifestylové příspěvky, ale i pořady o vaření nebo přehled novinek z Facebooku. Na začátek počítá s dvacítkou programových řad a čtyřmi premiérami denně. Stanovena je i cílová skupina, tedy mladí ve věku 15 až 30 let.

Některé pořady Playtvák inzeruje jako „na hraně korektnosti“. Mezi lákadla patří návrat Richarda Genzera a Michala Suchánka, kteří budou dělat pořad „co by bylo kdyby…“. Za tahák lze považovat i sitcom Muž v hajzlu se zfilmovanými skeči herce La Putyky Jiřího Kohouta. Každý den vedle toho přibude jeden vlog, na nichž se budou podílet například snowboardistka Eva Samková nebo rapper Lipo. A plánují se i pořady o vaření či s lifestylovou nabídkou Hodinový manžel, Hairparáda nebo Být hezká.

Autorským titulem bude týdeník Pořad připravovaný novinářem Luďkem Staňkem o novinkách ve vysílání českých televizí a na internetu. Za dalším formátem s názvem FBWTFLV stojí internetový performer Lukáš Vychopeň, který podobně představí nejzajímavější události z Facebooku. Vlastní téma přinese také autorka známá jako MamaLifestyle, jež se na Youtube proslavila natáčením videí o svém těhotenství. A speciální obsah bude tvořit i skupina dalších youtuberů, mezi nimi například Teri Blitzen nebo Johny Machette.

Server Youtube, jenž některým z aktérů pomohl k vysoké popularitě, lze zároveň považovat za jednoho z konkurentů nového projektu. „Budeme soupeřit s kýmkoliv, kdo je ochoten věnovat nějaký čas sledování audiovizuálního obsahu,“ popsal pro ČTK pozici portálu Michal Hanák, člen představenstva skupiny Mafra. Podobnou cílovou skupinu lze najít také u internetové televize Stream.cz vyhledávače Seznam, ale i na webových portálech domácích televizí, které rovněž cílí na mladší publikum.

-mav-, čtk-