Stará myslivecká mění značku, design i komunikaci

sobota, 13. června 2015, 09:03 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Značka Stará myslivecká společnosti Granette & Starorežná Distilleries prochází kompletním relaunchem. Mění design, positioning i komunikaci. „Na změně strategie, potažmo vzhledu a komunikace jsme usilovně pracovali více jak rok,“ říká obchodní a marketingový ředitel společnosti Vladimír Vavřich.

Stará myslivecká uvádí nový vzhled lahve, etikety, a dokonce i ikony myslivce. Za změnou designu stojí agentura Cocoon v čele s art direktorkou Jane Adkinson, autorem nové ikony myslivce je britský designér Chris Mitchell. Nová podoba myslivce má vzbuzovat důvěru a reprezentovat sebejistotu a loajalitu.

„Usilovali jsme o to, aby se Stará myslivecká stala ikonickým pitím především pro muže. Tato značka v sobě skutečně nese, i díky kultovnímu myslivci, zajímavé kvality, jako jsou vytrvalost, schopnost jít vlastní cestou bez potřeby podbízet se, nést v sobě silnou individualitu, ale bez nutnosti vymezovat se vůči ostatním,“ popisuje Jakub Plášek z Cocoon. Hlavním cílem bylo posunout značku více k současnosti.

Vývoj designu značky Stará Myslivecká
Vývoj designu značky Stará myslivecká

Spolu s tím značka mění i komunikační koncept, který připravila agentura Comtech. „Starou mysliveckou podle Tracking Study zná 8 z 10 dospělých Čechů, ovšem ze studie vyplývalo, že zejména mladší generace měla problém vybavit si ve spojení s ní konkrétní chuť, neuměla ji správně zařadit,“ přibližuje problémy značky Jana Lelovičová z Comtechu.

V nové komunikaci bude klíčovým motivem dub, který zdůrazní „dubovitou“ povahu značku i postavu myslivce. Kampaň poběží od poloviny června v televizi. Tváří spotů se stal herec Roman Zach, režie se ujal Jakub Sommer.

Součástí kampaně bude také netradiční digitální projekt a podlinkové aktivity, které připravila agentura Outbreak pro restaurace a bary.

StaraMyslivecka_Vizual
Klíčový vizuál kampaně Stará myslivecká

V neposlední řadě představí značka také produktovou novinku – ke Staré myslivecké Original přibude nově Stará myslivecká Reserve s whiskovým charakterem.

-kch-