Videoportál Playtvák se má prosadit vlastním obsahem

pondělí, 15. června 2015, 06:42 Internet & Mobil MediaGuru

Mafra za týden spustí svůj připravovaný videoportál Playtvak.cz.

Videoportál Playtvák, jehož spuštění mediální skupina Mafra oznámila na neděli 21. června, se chce prosadit především vlastním obsahem. Nabízet bude sitcom, lifestylové příspěvky, ale i pořady o vaření nebo přehled novinek z Facebooku. ČTK to řekl člen představenstva společnosti Mafra Michal Hanák.

Playtvák podle něj přemýšlí podobně jako tradiční televize. Tým pod vedením šéfproducenta Josefa Koukolíčka sestavil schéma, které pro start počítá s dvacítkou programových řad a čtyřmi premiérami denně. Stanovena je i cílová skupina, tedy mladí ve věku 15 až 30 let. "Chceme oslovit hlavně lidi, pro které už televize není tradiční zdroj zábavy," uvedl Hanák. Cílem není automaticky přivést čtenáře iDnes.cz, hlavního zpravodajského portálu skupiny. "Já osobně očekávám, že se naučíme úspěšně vyrábět audiovizuální obsah," dodal člen představenstva zodpovědný za digitální projekty.

Některé pořady Playtvák inzeruje jako "na hraně korektnosti". Mezi lákadla patří návrat Richarda Genzera a Michala Suchánka, kteří budou dělat pořad "co by bylo kdyby...". Za tahák lze považovat i sitcom Muž v hajzlu se zfilmovanými skeči herce La Putyky Jiřího Kohouta. Každý den vedle toho přibude jeden vlog, na nichž se budou podílet například snowboardistka Eva Samková nebo rapper Lipo. A plánují se i pořady o vaření či s lifestylovou nabídkou Hodinový manžel, Hairparáda nebo Být hezká.

Autorským titulem bude týdeník Pořad připravovaný novinářem Luďkem Staňkem o novinkách ve vysílání českých televizí a na internetu. Za dalším formátem s názvem FBWTFLV stojí internetový performer Lukáš Vychopeň, který podobně představí nejzajímavější události z Facebooku. Vlastní téma přinese také autorka známá jako MamaLifestyle, jež se na Youtube proslavila natáčením videí o svém těhotenství. A speciální obsah bude tvořit i skupina dalších youtuberů, mezi nimi například Teri Blitzen nebo Johny Machette.

Server Youtube, jenž některým z aktérů pomohl k vysoké popularitě, lze zároveň považovat za jednoho z konkurentů nového projektu. "Budeme soupeřit s kýmkoliv, kdo je ochoten věnovat nějaký čas sledování audiovizuálního obsahu," popisuje pozici portálu Hanák. Podobnou cílovou skupinu lze najít také u internetové televize Stream.cz vyhledávače Seznam, ale i na webových portálech domácích televizí, které rovněž cílí na mladší publikum.

Mafra se důrazem na videoobsah kromě získání nových "diváků" snaží využít současný trend rostoucí videoreklamy. Současně počítá i s větším propojením svých médií, jako například s hudební televizí Óčko, v jejímž studiu se část obsahu nového portálu bude vytvářet. "Óčko a Playtvák se v budoucnu určitě budou nějak propojovat, ale prvním předpokladem je, že Playtvák bude úspěšný," poznamenal Hanák.