Barrandov změnil firmu, chystá start kanálu Muzika

úterý, 07. července 2015, 07:59 TV MediaGuru

Čtvrtý kanál skupiny Barrandov se zaměří na lidovou muziku a písně "prověřené časem".

Společnost Media Station, kterou vlastní mediální agentura Médea, se začátkem června přejmenovala na Barrandov Muzika. Jde zároveň o název čtvrtého kanálu, jehož spuštění plánuje televizní skupina Barrandov. Podle vyjádření generální ředitelky skupiny Barrandov Marcely Hrdé jsou důvodem změny firmy, která vznikla už v roce 2002, přípravy na uvedení nového kanálu.

„Naše dceřina společnost Barrandov Muzika se připravuje na provozování TV kanálu Barrandov Muzika. Na základě této skutečnosti jsme se rozhodli o sladění názvu společnosti s připravovaným televizním kanálem,“ uvedla na dotaz MediaGuru.cz.

Provozovatelem čtvrtého kanálu skupiny Barrandov má být Barrandov Muzika, zatímco tři stávající kanály skupiny (TV Barrandov, Barrandov Plus, Kino Barrandov) provozuje společnost Barrandov Televizní Studio. Barrandov Muzika bude o licenci pro provozování kanálu teprve žádat Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Čtvrtý kanál skupiny Barrandov má odstartovat ještě v letošním roce. „Nová stanice se zaměří na žánrovou i lidovou hudbu prověřenou časem. Divákům tak přineseme hudební produkci, která oslovuje nejen starší generaci diváků, ale v novém aranžmá také mladší věkové skupiny,“ přiblížila Marcela Hrdá.

Předseda představenstva Barrandov Televizní Studio Jaromír Soukup v květnu uváděl, že start nového kanálu se připravuje na léto. Skupina Barrandov v letošním roce uvedla už dva nové kanály, filmový Kino Barrandov a dětský a dokumentární Barrandov Plus. 

-mav-