O2 Sport staví na vysílání ve více dimenzích

úterý, 28. července 2015, 10:54 TV MediaGuru

Nový sportovní kanál O2 Sport bude vysílat z O2 areny, představil své studio.

Sportovní kanál O2 Sport digitální televize O2 TV nabídne fotbalové zápasy Premier League, Champions League a Synot ligy v interaktivním provedení. Přímé přenosy přinese z nového televizního studia v O2 areně. Stanice necílí jen na fotbalové fanoušky, přinese i WRC, basketbal, volejbal, tenis či plavání.

Právě aspekt multidimenzionality má být konkurenční výhodou nového kanálu.„Chceme nabídnout všechno, co interaktivní televize dokáže a co umí. Diváci si budou moci vybírat z přímých přenosů v reálném čase, budou schopni si vybrat úhel kamery a věci, na které se budou dívat,“ řekl na úvod Jindřich Fremuth, ředitel divize rezidentních zákazníků. Zopakoval, že O2 vidí ve sportovních přenosech nejlepší možnosti, jak demonstrovat výhody interaktivní televize. Pořady bude možné sledovat až 30 hodin po jejich odvysílání, jednotlivé sekvence lze stopovat a pouštět zpět. Pořady lze nahrávat a je možné využívat funkci televizního archivu. "Z diváků se stávají režiséři," popsal Marek Kindernay, výkonný ředitel kanálu O2 Sport.

Ostrý start kanálu naplánovalo O2 na sobotu 8. srpna. „Pro náš kanál se nám podařilo získat sublicenci na pět zápasů Premier League. Diváci je uvidí s českým komentářem a v kulisách našeho studia. V prvním utkání, které v tomto režimu odvysíláme, se proti sobě postaví Chelsea a Swansea City,“ uvedl Kindernay . O2 Sport zároveň odvysílá největší šlágr z každého kola domácí Synot ligy a také na 130 zápasů fotbalové Champions League.

Interiér dekorace plně digitálního televizního studia O2 Sport navrhl slovenský scénograf Jaro Holota. „Umístění studia v O2 areně není náhodné. Můžeme zde využívat kapacity páteřní sítě O2 a také přímého napojení na klíčové sportovní události, které se zde konají,“ dodal Marek Kindernay. 

Studio O2 Sport.
Studio O2 Sport
Studio O2 Sport
Studio O2 Sport
Studio O2 Sport
Studio O2 Sport

Mezi moderátory a komentátory se objevují jména jako Tomáš Radotínský, Petr Svěcený, Vlastimil Kaiser nebo Jiří Vrba. Fotbalovým expertem bude fotbalista Pavel Horváth. Doplní je Milan Štěrba, Václav Pilný a Kateřina Trejbalová. Ostatní sporty bude reprezentovat Petr Janouch (basketbal), Jiří Baumruk (volejbal, plavání), Ondřej Novotný (bojové sporty) nebo Petr Horák (motorismus).

Od 20. srpna začne O2 TV vysílat mistrovství světa v rallye WRC. V říjnu na O2 Sport ještě přibydou čtvrteční přenosy z nejlepší basketbalové soutěže Evropy - Euroligy, a také evropské zápasy volejbalových šampionátů, 8 závodů světového poháru v plavání FINA, živé přenosy i záznamy boxu, kickboxu a MMA i vybrané turnaje okruhů ATP a WTA.

Plný programový plán O2 Sport zde: Programove_schema

Za vizuálním stylem nového kanálu stojí Michal Pacina. Reklamní kampaň k novému kanálu spustí O2 ve čtvrtek 30. července, má pokrývat rozhodující mediatypy. Zdůraznit chce multidimenzionální rozměr vysílání a exkluzivitu obsahu.

O2-SPORT_IDs_pro_web3

O2-SPORT_IDs_pro_web2

O2-SPORT_IDs_pro_web

Digitální televizi O2 TV využívá na 200 tisíc českých domácností, podle firmy zájem o službu stále roste. Cílem je dostat se na 500 tisíc domácností. Kanál O2 Sport bude dostupný zákazníkům O2 TV, a to v rámci všech nových televizních tarifů (O2 TV M, O2 TV L, O2 TV XL). Službu O2 TV je možné zřídit s internetem od O2 nebo i bez něj. Je ale potřeba být v oblasti pokryté pevnými sítěmi od O2. Druhou alternativou je potom mobilní televize O2TV Go, kterou je možné pořídit samostatně a která umožní sledovat O2 Sport až na čtyřech různých přenosných zařízeních současně (počítač, tablet nebo mobil).

-mav-