Vydavatel Koktejlu přivádí magazín Už víš proč?

středa, 01. července 2015, 12:41 Tisk MediaGuru

Novinka míří do segmentu populárně naučných časopisů, opírá se o licenci magazínu How It Works.

Vydavatelství Czech Press Group ve středu uvedlo na trh nový titul s názvem Už víš proč?. Magazín se zaměřuje na témata vědy, techniky, přírody či historie. Už víš proč? vychází na českém trhu v licenci zahraničního magazínu How It Works, který se prodává v jedenácti zemích světa. Czech Press Group získalo licenci od britského vydavatelství Imagine Publishing.

Obsah magazínu je rozdělen do šesti tematických sekcí: Doprava, Historie, Příroda, Technologie, Vesmír a Věda. V každé sekci se nachází ústřední článek a pak několik doplňujících textů. Časopis se opírá o infografiky, vizualizace a stavět chce na srozumitelném jazyku.

Novinka patří do stejného segmentu jako např. magazíny vydavatelství RF Hobby nebo Extra Publishing. Právě měsíčník 21. století (RF Hobby) bude zřejmě největší konkurencí nového časopisu. „Náš titul tiskneme na kvalitnějším papíře a jsme přesvědčeni, že žádný z podobných českých magazínů nenabízí takové grafické zpracování, 3D vizualizace, modely. Můžeme je nabídnout díky licenci,“ popsal MediaGuru.cz ředitel vydavatelství Petr Říha. Očekává, že potenciál nového časopisu by mohl do budoucna dosahovat kolem 20-25 tisíc prodaných kusů.

„Každé vydání nabízí čtenářům možnost objevovat, učit se a stát se odborníkem napříč širokou škálou témat jasným a přehledným způsobem,“ uvedl Říha. Nový titul má oslovit jak děti, tak dospělé čtenáře – zaujmout chce širokou skupinu čtenářů od žáků druhého stupně základních škol po čtenáře důchodového věku. Podle výsledků čtenosti magazínu na britském trhu převládají mezi čtenáři muži (62 %).

Časopis Už víš proč? vychází jako dvouměsíčník v nákladu 35 tisíc výtisků, prodává se za 79 Kč. Rozsah časopisu je 100 stran, formát A4 Plus. Na podporu nového časopisu byla také zahájena reklamní kampaň v rádiu (Radiožurnál) a pomocí emailingu.

Už víš proč? je druhým titulem, který Czech Press Group letos uvedlo na český trh. Tím prvním byl magazín pro aktivní jezdce a chovatele koní V sedle. Do portfolia vydavatelství patří také magazín Koktejl, který prošel změnami v loňském roce.

Uz vis proc

-mav-