ČSOB mění image, cílí více na rodiny

pondělí, 24. srpna 2015, 10:25 Marketing, Reklama MediaGuru

V rámci nové image spouští ČSOB kampaň „Kdo by teď myslel na banku?“ od DDB.

ČSOB mění image. Chce tak reagovat na měnící se chování spotřebitelů a příchod nových technologií. Více se bude zaměřovat na rodiny, které žijí aktivní život, zajímají se o své okolí a rozeznají value for money. „Našimi klienty jsou aktivní lidé, kteří si nejvíc cení svého času. Chápeme, že na banku nechtějí myslet den co den. Na druhou stranu ji chtějí mít po ruce přesně tehdy, když ji potřebují,“ popisuje Tomáš Jaroš, výkonný ředitel pro Design a marketing ČSOB.

Změnu shrnuje banka pod tři klíčové hodnoty – radost, férovost a užitečnost. „Naším cílem je, aby od nás klienti odcházeli s pocitem, že vše probíhalo k jejich spokojenosti,“ dodává Tomáš Jaroš. Nové image bude přizpůsobena kompletní obchodní i komunikační strategie, včetně nového designu služeb, který pracuje mimo jiné i s etnografickým výzkumem. Tímto způsobem byl připraven například nový produkt Cool karta bez účtu, předplacená karta na kapesné, nebo sportovní klubové karty.

Proměna image se promítá ve vizuálním stylu. „Nově přicházíme s kresleným prvkem cyanového akvarelu, jenž symbolizuje dotek lidské ruky, a také s oranžovou doplňkovou barvu, která působí pozitivně a přátelsky,“ přibližuje marketingová ředitelka ČSOB Renata Pixová-Němcová. Své místo v komunikaci budou nyní i děti a zvířata. Nové prvky mají do komunikace vnést oživení, hravost a emoce.

Foto spot_04

Nový komunikační styl odráží již nyní nové webové stránky, které se zaměřují na řešení potřeb klientů podle různých životních situací. Do budoucna budou více směřovat na obsah mimo typická „bankovní“ témata. Od pondělí 24. srpna se rozběhne také nadlinková kampaň „Kdo by teď myslel na banku?“, která bude až do konce září k vidění v televizi, outdooru a na internetu. Přítomna bude například ale i v cukrárnách nebo kině, tedy na místech, kde svůj čas tráví rodiny s dětmi. V televizi budou nasazeny čtyři spoty – jeden imageový, tři zaměřené na produkty, konkrétně na ČSOB Plus Konto a Cool Kartu.

„Nechtěli jsme udělat jen další českou reklamu postavenou na vtipné hlášce. Spolu s režisérem Jurajem Janišem a agenturou DDB jsme se rozhodli zachytit uvěřitelnou situaci ze života, která v sobě ale zároveň skrývá velmi silné emoce,“ říká ředitelka marketingové komunikace ČSOB Renata Pixová-Němcová. Důraz byl kladen na výběr lokací i castingu, natáčelo se v zoologické zahradě ve Dvoře Králové, pro potřebnou autenticitu si banka vybírala herce mimo známé televizní tváře. „Důležitá je pro nás i práce kamery, která zachycuje každý detail, dolaďuje atmosféru,“ doplňuje Renata Pixová-Němcová. Za kamerou stál Benjamin Kračun. Produkci zajistila společnost Boogie Films. Mediální plánování a nákup médií má nově na starosti agentura Razor ze skupiny VivaKi, online reklamu spravuje agentura Red Media. Na komunikaci na Facebooku má se podílí agentura Loosers. 

-stk-