Nova Sport startem druhého kanálu upraví schéma

úterý, 18. srpna 2015, 10:51 TV MediaGuru

Rebranding sportovních kanálů připravuje Nova ve spolupráci s Oficinou.

TV Nova představila programové schéma nové sportovní stanice Nova Sport 2, která zahájí 5. září. Zaměří se především na přímé přenosy, ty nabídne šestkrát týdně z NBA, dále bude vysílat živé přenosy ze šipek, bojových sportů, fotbalu i ragby. „Sport je pro nás především o živém vysílání, diváci chtějí prožívat emoce právě v okamžiku hry,“ uvedl Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova.

Nova tak rozšíří portfolio svých sportovních kanálů. Půjde o druhý sportovní kanál skupiny. CET 21 už v současnosti provozuje placený kanál Nova Sport. Ten má projít vizuální proměnou a stát se zastřešující značkou pro nabídku sportovních stanic Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Tematická stanice Fanda, která dosud sportovní program také přenášela, má podle Novy sloužit jako "ochutnávka" pro Novu Sport.

Rebranding připravuje Nova ve spolupráci se studiem Oficina, která se podílela i na původní podobě sportovního kanálu. „Vizuální stránka sportovních stanic je být dynamická, atraktivní a překvapivá. Více jak 20 různých identů, které jsme nasnímali novou technologií bullet time, doplňuje výrazná typografie a dynamická obraznost tematických znělek, 3D elementy sportů a samozřejmě to, co každý sportovní fanoušek miluje – nepřeberná škála sportovních tabulek a obrazových statistik,“ popsal Alan Záruba, kreativní ředitel skupiny Nova. Sloganem sportovních stanic bude „Objev svůj sport“.

Identy

Fonty

Obě dvě stanice budou využívat tři studia. Mezi jejich sportovní komentátory se řadí například Vojtěch Birdman, Václav Svoboda, Jan Velart, Štěpán Sokol, Pavel Korda, Ondřej Novotný nebo Antonín Brabec. Od nové stanice si Nova slibuje zejména možnost vysílat více přenosů než doposud, na obou sportovních kanálech také odvysílá například Olympijské hry v Riu. 

Podvečery celého pracovního týdne budou  na Nova Sport 2 věnovány přenosům turnajů v šipkách. Hlavní vysílací čas odstartuje v 20:45. Pondělní prime-time bude ve znamení akcí americké UFC. Nova Sport má v plánu odvysílat přímé přenosy ze všech evropských galavečerů a další vybrané světové akce. „V letošním roce nabídneme více než 200 hodin vysílání tohoto nejrychleji rostoucího sportu na světě,“ řekl Dušan Mendel, vedoucího sportovního programu skupiny Nova.

Od úterý do středy budou večery patřit fotbalu, nejdříve utkáním anglického ligového poháru, později také množství zápasů z kvalifikace MS 2018 z Brazílie, Portugalska a Argentiny a zápasům z přátelských mezinárodních a klubových zápasů. Páteční večery budou věnovány ragby, zápasům National Rugby League a Six Nations Cupu.

V sobotu bude na programu živé vysílání z Premiere League Darts nebo UFC, v neděli přímé  přenosy 150 zápasů NBA. Zařazeny budou z NBA i noční živé přenosy, a to vždy v pondělí, úterý, středu, pátek a sobotu.

22. Programové schéma NS2

22. Programové schéma NS1

Nova Sport 2 bude dostupná v nabídce operátora UPC, službě Horizon Go, ve sportovním balíčku O2 TV a na placené online platformě skupiny CET 21 Voyo.cz. Práva jsou zajištěna pro simultánní vysílání na multiformách. Ve středu a pátek budou také sportovní „ochutnávky“ na bezplatné stanici Fanda. Celkově půjde o sedmý kanál skupiny, který vedle Nova Sport doplní bezplatné TV Nova, Nova Cinema, Fanda, Smíchov a Telka.

-stk-