Jiří Sládek povede digitální aktivity Lagardere

pondělí, 14. září 2015, 11:35 Rádio, Lidé MediaGuru

Jiří Sládek přichází z televize Nova do vedení digitálních aktivit skupiny Lagardere Active.

Lagardere Active ČR bude mít od 1. října nového ředitele digitálních aktivit. Na pozici Chief Digital Officer nastoupí Jiří Sládek. Zodpovědný bude za obsahovou, marketingovou a obchodní agendu digitálního portfolia Lagardere v ČR.

Posledních několik let pracoval Jiří Sládek pro skupinu TV Nova, od března 2014 jako head of online portfolio. Před tím získával zkušenosti v různých redakčních a manažerských pozicích ve společnostech Mafra, IDG či Centrum.

„Věřím, že Jiří Sládek nám pomůže ještě více zrychlit dynamiku růstu našich digitálních aktivit, a to jednak posílením stávajících produktů, ale i tím, že se bude v rámci našich týmů podílet i na nových projektech,“ uvedl Miroslav Hrnko, generální ředitel Lagardere Active ČR.

„Osobně vidím značný potenciál k dalšímu rozvoji, zejména v oblasti využití nového digitálního a exkluzivního obsahu,“ komentoval svůj nástup Jiří Sládek. Chce zvýšit důraz na tvorbu a kvalitu videoobsahu a využít synergické spolupráce s rozhlasovým vysíláním.

Mediální skupina Lagardere Active ČR, která patří do nadnárodní Lagardère Group, provozuje mj. stanice Evropa 2, Frekvence 1 či Zet, mediální zastupitelství Regie Radio Music, které od roku 2014 spoluvlastní obchodní síť Radiohouse. V online prostředí je Lagardere prostřednictvím svých i zastupovaných projektů měsíčně osloví více než dva miliony reálných uživatelů, téměř milion v mobilních zařízeních. Její profily na sociálních sítích mají 1,7 mil. fanoušků.

-mav-