Výběr zpráv na Seznam.cz převezme automatika

úterý, 15. září 2015, 11:42 Internet & Mobil MediaGuru

Všem uživatelům Seznam.cz se nebude home page zobrazovat stejně.

Tuzemská internetová jednička Seznam.cz přijde na podzim s několika změnami. Týkat se budou home page, dalších novinek ve službách Zboží.cz, Mapy.cz, prohlížeče či aplikací.

Důležitá změna se odehraje na home page Seznamu. Ta se od letošního března představila v nové podobě v beta verzi. Na základě připomínek 50 tisíc lidí pracoval Seznam na úpravách domovské stránky. V současnosti přešlo na novou podobu home page 35 % uživatelů, cílem firmy je, aby ke konci září přepnuli na novou verzi všichni uživatelé. Od října totiž přechází home page Seznamu na ostrý provoz. S přechodem na novou verzi je spojena inovace, která spočívá v novém zobrazování zpráv. „V nové home page převezme automatika řazení zpráv, všichni uživatelé tak neuvidí stejnou home page, ale uvidí zprávy podle toho, co je zajímá,“ představil novinku generální ředitel společnosti Pavel Zima. Technologie podle zájmu uživatele vyhodnocuje zprávy, které uživatel četl, celkovou popularitu článku či jeho stáří a na tomto základě má vybrat nejzajímavější obsah pro daného uživatele. Zprávy, které Seznam.cz umísťuje na server Novinky.cz, nebude ale podle Zimy zcela automatizovaný. „Vždy zůstane část obsahu pro editora,“ dodal.

Na nové home page se také objevuje netradiční formát videoreklamy, který se po najetí myší zvětšuje.

Novou inzertní možností pro e-shopy budou produktové inzeráty. Mají být myšleny k oslovení uživatelů, kteří už mají jasné představy o nákupu produktu. „Nový inzertní formát má představovat zrychlení cesty k nákupu, pokud uživatel ví, co hledá. Pozice se řadí podle aukce identické té, která probíhá v Skliku. Aby e-shop mohl produktové inzeráty využívat, musí být aktivní na Zboží.cz,“ popsal generální ředitel. V současnosti je na Zboží.cz asi 16 tisíc aktivních e-shopů. Seznam.cz odhaduje, že ještě několik dalších v letošním roce přibude.

Aktualizace se dočká aplikace Mapy.cz, do které bude možné stáhnout všechny státy světa tak, aby byly k dispozici v off-line módu. V říjnu si budou moci uživatelé s mobilními telefony s operačním systémem Android stáhnout mapy evropských zemí. Další státy budou během podzimu přibývat. Nejprve země, které píší latinkou, po nich ty, které používají abecedy se speciálními znaky. Aktualizace pro telefony s iOS a Windows Phone budou k dispozici později během roku.

Připravuje se také integrace e-mailu Seznam.cz do prohlížeče, s verzí 2.0 plánuje spustit i nové verze aplikací. Novou podobu budou mít také Hry.cz, kde rovněž dochází ke změně koncepce služby. Postavena má být na doporučení vhodných her pro uživatele. Novinkou je také mobilní aplikace Můj Věštec, což je mobilní aplikace pro horoskopy.

S uvedením produktových novinek oznamuje Seznam.cz také nábor nových lidí v počtu 60. Většina z nich (45) mají být vývojáři.

Novinky Seznam.cz pro podzim 2015

  off-line mapy celého světa v mobilu ostré nasazení nové domovské stránky aktualizace Seznam.cz Prohlížeče nový reklamní formát pro internetové obchody inovovaný server Hry.cz horoskopy v mobilu vylepšené rozpoznávání obrázků

-mav-