Twitter díky zájmu o videoreklamu rozšíří Amplify

úterý, 13. října 2015, 07:40 Internet & Mobil MediaGuru

Sociální síť oznámila zjednodušení svého programu pro videoreklamu Amplify.

Videoreklamy na Twitteru budou nyní dostupnější pro větší počet firem než doposud. Sociální síť oznámila zjednodušení svojí reklamní platformy Amplify a její otevření pro další vydavatele a inzerenty.

Amplify je dva roky starý program Twitteru pro videoreklamy. Prostřednictvím tohoto systému můžou inzerenti umísťovat na Twitter pre-rolly před krátká videa publikovaná vybranými vydavateli obsahu. Stejně tak můžou sami takovému tweetu s videem zaplatit placenou podporu, aby ho na síti vidělo více uživatelů. Limitem dosavadního modelu fungování Amplify byla pro inzerenty nutnost vybrat si ke spolupráci konkrétního vydavatele, což v praxi omezovalo možnosti jeho využití.

nové verzi je platforma Ampify daleko více otevřena. Inzerenti si namísto konkrétního účtu vyberou pouze tematickou kategorii obsahu a Twitter následně zařadí jejich pre-roll reklamy k videím relevantních vydavatelů. Současně můžou inzerenti využívat i ostatní nástroje pro cílení reklamy na Twitteru.

Benefitem nového systému je nejen celkové zjednodušení procesu pro inzerenty. Na programu teď můžou více vydělat i vydavatelé publikující obsah. Jim totiž za umístění videoreklamy připadne určitá provize. Podle serveru TechCrunch by měly být platby od inzerenta rozděleny v poměru 70 procent pro vydavatele a 30 procent pro Twitter s tím, že vydavatelé můžou zablokovat určité inzerenty nebo kategorie, jejichž reklamy u svých videí nechtějí.

Schéma programu Amplify, zdroj: Twitter
Schéma programu Amplify - stávající a testování v beta verzi, zdroj: Twitter

V rozšířené verzi Amplify můžou inzerenti umísťovat pre-roll videoreklamy k příspěvkům vydavatelů v těchto tematických kategoriích: Sport (Sports Illustrated, Fox Sports a SB Nation), Televize (Billboard Music Awards, Fox a MTV), Digital (Maker, Fullscreen a Kin Community) a Zpravodajství a zábava (Funny or Die, BuzzFeed a TechCrunch).

Nová verze programu Amplify je v současnosti v testovacím režimu pro omezený počet inzerentů a vydavatelů ve Spojených státech. V plánu je ale jeho rozšíření na globální úroveň.

-kmc-