Twitter rozšiřuje nakupovací tlačítka. Prolomí i 140 znaků?

pátek, 02. října 2015, 07:00 Internet & Mobil MediaGuru

Twitter rozšiřuje nakupovací tlačítka i na další firmy. A údajně uvažuje o novém produktu.

Rok po uvedení tlačítka „buy“ sociální síť Twitter oznámila, že možnost využívání prodejních tlačítek rozšiřuje na další společnosti. Konkrétně americká společnost uzavřela spolupráci se třemi velkými e-commerce platformami: Shopify, Demandware a Bigcommerce. Tito celosvětově rozšíření poskytovatelé e-shopových řešení můžou nyní nově využívat prodejní tlačítka společně s několika velkými retailovými hráči, s nimiž Twitter uzavřel spolupráci napřímo. Mezi nimi figurují mimo jiné Best Buy, Adidas a PacSun.  

Prodejní tlačítka sice zatím fungují stále jen ve Spojených státech, i tak je to ale pro Twitter velký krok směrem k získání dalších příjmů. Tlačítka „buy“ uvedl Twitter v září 2014 ve spolupráci se čtveřicí exkluzivních partnerů Fancy, Gumroad, Musictoday a Stripe. Aktuálním rozšířením se funkce potenciálně otvírá milionům uživatelů široce rozšířených e-commerce platforem. O tom, kolik firem bude prodejní tlačítko reálně využívat, můžeme zatím pouze spekulovat. Žádná data o tom, jak Twitteru tento nástroj v praxi funguje, totiž sociální síť dosud nezveřejnila.

V souvislosti s Twitterem se tento týden objevila ještě jedna zajímavá novinka, i když v tomto případě jde zatím jen o spekulaci. Americká společnost údajně připravuje uvolnění striktního pravidla omezujícího délku tweetů na 140 znaků. O možnosti psát v budoucnu i delší příspěvky informoval s odvoláním na „několik dobře informovaných zdrojů“ server Re/code.

Pokud by k takovému kroku Twitter v budoucnu skutečně sáhl, výrazně by tím usnadnil práci firmám, které tuto mikroblogovací síť využívají jako nástroj zákaznického servisu. Vměstnat odpovědi na dotazy zákazníků do 140 znaků je mnohdy neřešitelný problém. Nový formát příspěvků by tak mohl posílit pozici Twitteru jako alternativy zákaznického call centra.

-kmc-