Slow TV: Denní sledovanost je 25 tis. zhlédnutí

pondělí, 23. listopadu 2015, 10:25 Internet & Mobil MediaGuru

Mafra chce na svém serveru Playtvak.cz dále rozvíjet koncept tzv. pomalé televize.

Videa Slow TV, která na severu Playtvak.cz nabízí skupina Mafra, dosahují v současnosti denní sledovanosti kolem 25 tisíc zhlédnutí. Celkový počet zhlédnutí překonal od spuštění hranici 3,4 milionu, uvedla v pondělí Mafra. Za více než tři měsíce provozu redakce představila patnáct netradičních témat ze světa přírody, lidské práce či dopravy. Mezi dva nejúspěšnější streamy patří Planespotting a Mazací tramvaj, od listopadu mají nové funkce.

„Pořad Slow TV byl v programu Playtvak.cz svého druhu experiment. Jsme ale rádi, že vyšel výborně. Úspěšné nápady chceme dál podporovat i s pomocí nových funkcí,“ uvedl Martin Ondráček, vedoucí projektu Playtvak.cz.

Slow TV nabízí na serveru Playtvak.cz každý den čtyři kanály s tzv. „pomalou televizí“ – dlouhotrvajícím vysíláním v přímém přenosu ze zajímavých míst.

V dohledné době tým Slow TV uvede další témata spojená s nastávající zimní sezonou – například sledování ptáků na lesním krmítku či pomalou práci řemeslníka. V oblasti dopravy se dále pracuje na „pomalé televizi“ z vlaku. Úspěšné pořady chce redakce podpořit dalšími doprovodnými eventy.

Planespotting, který už vidělo přes 700 tisíc diváků a který dosáhl přes 2,2 milionu zhlédnutí, nabízí záběr na ranvej pražského letiště v reálném čase spolu se zvukem komunikace z řídicí věže a aplikací Flightradar, která umožňuje identifikovat sledované letadlo. Nově mohou uživatelé každý den díky vložené tabulce „Nepropásněte“ vyhlížet konkrétní letadla doporučovaná komunitou planespotterů.

Uživatelé také mohou sledovat v reálném čase jízdu tramvaje pražskými ulicemi tzv. Mazací tramvaj (450 tis. zhlédnutí). K dispozici je i interaktivní jízdní řád a mapa s pohybující se ikonkou tramvaje. Pro zvýšení realistického zážitku od listopadu přibyla další funkce: vedle videa se zobrazují také najeté kilometry.

-mav-