Z Facebooku na den zmizela stránka s 400 tis. fanoušky

úterý, 10. listopadu 2015, 16:12 Internet & Mobil MediaGuru

Provozovatel oborového webu ztratil ze dne na den svoji facebookovou stránku.

Facebookový profil Social Media Examiner, profesního webu o marketingu v sociálních médiích, který disponuje 380 tisíci fanoušky, náhle zmizel na více než 24 hodin. Provozovatelé webu dlouho neznali důvody, proč se po jeho profilu slehla zem. Nešlo přitom o uzavření účtu ze strany Facebooku. Jak se ukázalo během dnešního odpoledne, pravděpodobnou příčinou zmizení stránky byly technické důvody. V současnosti je už účet Social Media Examiner aktivní.

We're back! Posted by Social Media Examiner on 10. listopad 2015

Zpráva o tom, že účet ze dne na den z Facebooku zmizel, vyvolal rozsáhlou debatu na profilech lidí, kteří jsou fanoušky Social Media Examiner. „To by mělo být varováním pro nás všechny. Ve skutečnosti naše facebookové stránky nebo fanouškovskou základnu nevlastníme. Mít vlastní web a blog je nutností – můžete získat emaily a komunikovat se svým publikem pomocí mailu,“ objevilo se na profilu jedné z diskutujících.

Zřetelně zaskočeni byli i provozovatelé Social Media Examiner. Po té, co jejich stránka nebyla k nalezení, obdrželi z Facebooku informaci, podle které byla stránka "někde skrytá". Přestože se účet obnovil, jasné vysvětlení, proč stránky zmizely a zda-li se tato situace nemůže opakovat, zatím nepadlo.

-mav-