Mafra až na výjimky nemění inzertní ceny pro 2016

čtvrtek, 10. prosince 2015, 15:19 Tisk MediaGuru

Nejvýraznější změny se týkají deníku Metro a především přílohy Pátek LN.

Ceník inzerce mediální skupiny Mafra se v případě tištěných titulů pro rok 2016 zásadně nemění. Výjimkou jsou jen některé tituly. Vydavatel deníků MF Dnes, Lidové noviny, Metro, regionálních týdeníků 5plus2 a časopisu Téma, se v případě svých klíčových titulů většinou rozhodl ponechat ceny za inzertní celostranu na stejné výši jako v roce 2015.

Určitou výjimkou jsou ceníky pro produkt ultra kombi (inzerce v titulech MFD, LN, Metro a 5plus2), kde se pro rok 2016 cena za inzertní celostranu v tzv. běžných dnech (po, út, st, so) mírně zvyšuje o 1 % na 1,317 mil. Kč. V případě produktů top kombi (spojená inzerce v titulech MFD a LN) a samostatná inzerce v denících MF Dnes a Lidové noviny zůstává bez změny.

Změna se naopak týká bezplatného deníku Metro, kde se cena za celostránkovou inzerci meziročně zvyšuje o 6 %. Nejvýraznější navýšení se pak týká inzertních cen v příloze Pátek LN, kde je nárůst ceny v případě celostrany na úrovni 15 %.

V případě ostatních suplementů (Ona Dnes, Doma, Dnes, Rodin, Magazín Dnes+TV, Víkned, Rodina) zůstávají ceny pro příští rok stejné jako v roce 2015. Platí to i o regionálních týdenících 5plus2.

Tituly skupiny Mafra čte v průměru 2,48 mil. čtenářů na vydání, což je podle dat Media projektu za 2. a 3. čtvrtletí 2015 třetí nejsilnější vydavatelský subjekt z pohledu čtenářského zásahu.

-mav-