House of Cards měl i v pozdním PT přes 170 tisíc

čtvrtek, 14. ledna 2016, 07:55 TV MediaGuru

I přes pozdní vysílací čas na druhém kanálu ČT oslovil kultovní seriál více než 170 tisíc diváků.

První díl seriálu House of Cards, který Česká televize vysílá pod názvem Dům z karet, sledovalo 172 tisíc diváků starších 15 let. ČT seriál umístila do pozdního prime-time (od 22:20) na kanál ČT2. Pořad tak dosáhl nadprůměrného výsledku, jeho podíl na sledovanosti představoval 9 % (15+) a 7 % (15-54).

Celkově byl první díl seriálu šestým nejsledovanějším středečním pořadem kanálu ČT2. Ten v hlavním vysílacím čase boduje zejména s cestovatelskými pořady (Na cestě 2015, Vůně cizích krajů, Vůně krétské kuchyně, Trabantem Jižní Amerikou).

ČT na základě diváckého zájmu ohlásila, že od příštího dílu seriál poběží na ČT2 nejen ve středu od 22:20, ale nově i každé úterý od 21:00 (premiérově), opět na druhém programu.

Seriál Česká televize vysílá s duální zvukovou stopou, diváci se satelitním příjmem jej tak mohou sledovat jak v dabované verzi, tak v původním znění s titulky.

Seriálové politické drama Dům z karet vzniklo podle minisérie BBC Domek z karet, jež byla adaptací románu Michaela Dobbse, bývalého anglického konzervativního politika a autora bestsellerů. První série měla premiéru ve Spojených státech na streamovém kanálu Netflix v roce 2013, druhá v roce 2014, a v únoru letošního roku se diváci dočkali třetí řady. Dům z karet je příběhem politika Franka Underwooda (Kevin Spacey), který se přes různé vzlety a pády své politické i soukromé kariéry postupně dere na nejvyšší post americké politiky.

Seriál Dům z karet je jedním z několika kultovních zahraničních seriálů, které letos ČT do svého vysílání zařazuje. Od minulého týdně vysílá seriál z prostředí reklamních agentur Šílenci z Manhattanu (v originále Mad Men), nabídne i krimi seriál Stíny nad jezerem (v originále Top of the Lake), seriálové novinky pak doplní na jaře i pokračování už uvedených sérií – o osudech obchodníka Pana Selfridge, o zákulisí CIA Ve jménu vlasti a o vraždách na švédsko-dánském Mostě (v originále Bron 3).

-mav-

Aktualizováno ve čtvrtek 14. ledna 15:40 o informaci týkající se nového vysílacího času ČT.