Markíza International má zahájit od 1. února

sobota, 16. ledna 2016, 09:00 Slovensko MediaGuru

Slovenský kanál připravovaný pro český trh už zveřejnil programové schéma pro první týden.

Společnost Central European Media Enterprises (CME) je blízko zahájení vysílání dvou svých „mezinárodních" kanálů. Na český trh míří stanice Markíza International, která nabídne produkci slovenské skupiny Markíza. Start televizního seriálu Zoo ovlivňoval výsledky večerního vysílání komerčních stanic. A mediálka Penty se dále rozrůstá, začala pracovat pro skupinu J&T. Přinášíme další souhrn dění z uplynulého týdne na slovenském trhu.

Markíza International připravuje start

Mezinárodní kanál skupiny Markíza s názvem Markíza International, který je určen pro český trh, by měl zahájit své vysílání 1. února 2016. Na stejný den chystá start svého kanálu pro Slovensko i skupina Nova, která připravuje stanici Nova International. Podle programového plánu Markíza International se ve vyslání kanálu objeví pořady známé z TV Markíza např. Horní Dolní, Kredenc, Bouřlivé víno, Televizní noviny, Teleráno nebo Talentmánie. Programové schéma tak bude odpovídat slovenské Markíze v případě, že pro dané pořady drží vysílací práva i pro území České republiky. Stejně jako Nova i Markíza očekává, že z nabídky tuzemských operátorů zmizí kanály Markíza, Doma a Dajto, které nahradí právě kanál Markíza International.

Televizni noviny_Markiza

Mediálka Penty pracuje i pro J&T

Mediální agentura skupiny Penta s názvem Media and Digital Services získala další klienty mimo portfolio Penty. Jde o Poštovní banku, J&T banku a J&T Real Estate. Informaci přinesl server Mediálne.sk. Pro Poštovní banku dosud pracovala agentura Universal McCann. J&T banka měla spolupráci s agenturou Artactive Media, která jí zabezpečovala mediální servis, ukončit na konci loňského roku. Server připomíná, že banky z finančních skupin Penty a J&T patří do TOP deseti největších zadavatelů reklamy na Slovensku. Mediální agentura Penty už mimo portfolio této skupiny navázala spolupráci s bankou Zuno.

meeting

Markíza díky Horní Dolní udržela pozici

Televizi Markíza se změnou programu, kdy do večerního prime-time zařadila místo Bouřlivého vína premiérový díl seriálu Horní Dolní, podařilo v pondělí pohlídat start nového seriálu Zoo televize Joj. Horní Dolní zaznamenala podle dat PMT v pondělí 11. ledna v širší skupině 12+ podíl na sledovanosti 33 % a stala se vůbec nejsledovanějším pořadem dne. V komerční cílové skupině 12-54 se podíl Horní Dolní vyšplhal pdole sdělení televize přes 40 % (40,3 %). Joj v pondělí večer zahájila hned dvěma díly vysílání seriálu Zoo. Z hlediska podílu na sledovanosti byl úspěšnější druhý díl Zoo vysílaný od 21:35. V komerční skupině 12-54 zaznamenal podle sdělení televize 29% podíl.

Zoo v úterý a ve středu nad konkurencí

Další díly Zoo, které Joj uvedla v úterním a středečním prime-time, byly ve skupině 12-54 úspěšné, přestože podíl na sledovanosti seriál od pondělí nezvýšil. V těchto dnech už Zoo nemusel čelit konkurenci nových dílů Horní Dolní. V úterý se Zoo postavila repríza Horní Dolní a ve středu premiérový díl Bouřlivého vína. Podíl seriálu Zoo dosáhl ve středu necelých 26 %, uvedla TV Joj.

Ján Koleník v seriálu ZOO, foto: TV Joj
Ján Koleník v seriálu ZOO, foto: TV Joj

RTVS zahajuje vysílání seriálu Gomora

Druhý kanál veřejnoprávní RTVS Dvojka zahajuje od soboty 16. ledna 22:00 vysílání seriálu Gomora z prostředí neapolské mafie. Divákům nabídne první dva díly. V rámci free-to-air vysílání nabídne RTVS seriál v česko-slovenské premiéře, a to o týden dříve než Česká televize.

Na trh vstoupil nový magazín Lenna

Trh slovenských časopisů pro ženy rozšířil na konci týdne časopis Lenna vydavatelství A-IMZ, informuje server Stratégie.sk. Časopis vychází v nákladu 30 tisíc kusů a prodává se za 1,99 euro, šéfredaktorkou je Miriam Andrisová. Inzertně titul na trhu zastoupí vydavatelství Bauer Media SK. Časopis se chce zaměřit na módní trendy, kosmetiku, publicistiku, vztahy a aktuální témata. Významnou část mají v časopise servisní rubriky věnující se otázkám zdraví, rodičovství, designu či gastronomii.

lenna_01

-mav-