Markíza International potvrdila start 1. února

sobota, 30. ledna 2016, 09:24 TV MediaGuru

Skupina Markíza zahájí vysílání kanálu pro Českou republiku v pondělí od 6:00.

Nová slovenská televizní stanice Markíza International začne na území Česka vysílat od 1. února 2016. Odstartuje ranní relací Markízy s názvem Teleráno od 6:00. Nabídne pořady vlastní produkce, u kterých společnost disponuje právy pro šíření v zahraničí. Podobně začne ve stejný den vysílat i kanál Nova International na Slovensku. Markízu i Novu vlastní firma CME.

Markíza International nahradí dosud volně šířený kanál Markíza. Diváci Markíza International budou moci sledovat všechny klíčové formáty původní tvorby včetně Televizních novin, Telerána, Reflexu nebo seriálů Bouřlivé víno a Horní Dolní.

„Jsme rádi, že divákům v České republice přineseme to nejlepší ze Slovenska od Horní Dolní až po Cuky Luky. Je to stanice pro celou rodinu,“ uvedl Matthias Settele, generální ředitel skupiny Markíza.

Programové sloty, ve kterých klasická Markíza vysílá obsah, pro který nedisponuje právy pro zahraniční vysílání, vyplní reprízy původních relací a vybrané pořady z archivu stanice.

Markíza International by se měla stát součástí nabídky satelitních, kabelových a internetových TV operátorů. Vysílání bude dostupné v HD kvalitě. Nabídka bude součástí videotéky Voyo.

-čtk-, -mav-